Gå til hovedinnhold

Tagliatelle med asparges og urter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Prøv denne lekre, italienske pastaretten med vegansk fløtesaus og friske urter. Tagliatelle er en pastatype som er både flatere og bredere enn spaghetti. Har du ikke dette, smaker retten uansett like godt med andre typer pasta, slik som penne, fusilli, makaroni eller spaghetti. Tagliatelle med asparges og urter tar kort tid og er perfekt som en grønn, rask middag eller lunsj.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En firkantet skål med tagliatellepasta, asparges og ferske urter på en grønn duk.
Denne grønne pastaretten er rask og enkel å lage. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok pasta
    Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell ut vannet og ha den tilbake i kjelen.

  2. Skjær asparges
    Skjær aspargesen i korte biter.

  3. Stek asparges i en kjele
    Varm margarinet i en middels stor kjele, ha i aspargesen og rør ved middels varme i 2 minutter, eller til den er akkurat gjennomstekt.

  4. Tilsett resten av ingrediensene
    Tilsett hakket persille og basilikum, soyafløte, salt og pepper. Stek i 2 minutter. Ha sausen over den varme pastaen i kjelen og bland forsiktig.

  5. Klar til servering
    Din tagliatelle med asparges og urter er klar! Nyt den veganske pastaretten mens den er varm, og dryss evenetuelt litt plantebasert parmesan på.