Gå til hovedinnhold

Vegansk pasta carbonara

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Leter du etter enkle veganske middager? Da er oppskriften på vegansk pasta carbonara midt i blinken! Den kremete sausen passer kjempegodt med hjemmelaget parmesan og den sprø "bacon"-toppingen laget av marinerte tofubiter. Marinaden består blant annet av hvitløkspulver, lønnesirup, soyasaus og liquid smoke som gir en spennende, røkt smak på tofubitene. Oppskriften på vegansk pasta carbonara med knasende plantebasert bacon har vi fått låne av Veganske Fristelser.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En blå tallerken med kremet vegansk pasta carbonara, toppet med friske urter og plantebasert bacon av tofu.
Vegansk pasta carbonara er en kjempegod pastarett til middag eller lunsj. Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer tofublokken til "bacon"
    Press forsiktig ut den væsken du greier fra tofuen. Skjær opp i små terninger. Ha den i en bolle sammen med liquid smoke, lønnesirup, soyasaus, løkpulver og hvitløkspulver. Bland sammen og ha i en stekepanne. Kok inn marinaden i tofuen.

  2. Kok spagetti
    Kok spagetti uten salt i godt med vann.

  3. Lag plantebasert parmesan i en blender
    Lag parmesan ved å ha alle ingrediensene som trengs til det i en blender. Blend alt sammen til det blir et slags pulver.

  4. Bland maisenna i stekepannen med "bacon"
    Når marinaden har kokt inn, ha på maisenna og bland inn. Stek i olje til de er litt sprø.

  5. Lag carbonarasaus
    Når spagettien er ferdig, hell av vannet og legg spagettien tilbake i kasserollen. Ha oppi næringsgjær, fløte, rømme, salt og pepper. Bland alt sammen og varm opp pastasausen.

  6. Finhakk urter
    Fjern stilkene på bladpersille/basilikum og finhakk.

  7. Vegansk pasta carbonara klar til servering
    Server pasta carbonara med vegansk bacon. Strø over hjemmelaget parmesan og bladpersille/basilikum. Nyt!