Gå til hovedinnhold

Vegansk pasta carbonara med tofuterninger

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Oppskrift på en vegansk versjon av den klassiske pasta carbonara! Retten lages tradisjonelt med en saus av egg, meierifløte og parmesan, men dette kan enkelt byttes ut med fløte basert på havre og næringsgjær. Tofuterninger brukes i stedet for bacon. En enkel og nydelig pastarett, som vil falle i smak hos mange! Du kan servere carbonara med hvilken pastatype du vil, slik som fusili, spaghetti eller penne. Velg fullkorn for ekstra fiber, eller hvit pasta om du ønsker det. Det finnes mange typer plantebaserte matfløter i butikken, slik som havrefløte eller soyafløte - velg den du liker best! Den veganske carbonaraen bruker erter, men varier gjerne og bruk aromasopp, brokkoli eller asparges.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med kremet vegansk pasta carbonara tofu, ferske urter og grønne erter.
Vegansk pasta carbonara er en kjempegod rett uten egg eller melkeprodukter!

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer tofu
    Tørk av overflødig vann fra tofuen ved å bruke kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i små terninger.

  2. Hakk sjalottløk
    Finhakk sjalottløk og sett til side.

  3. Stek tofu i en tørr stekepanne
    Ha tofubitene i en stekepanne. Du trenger ikke olje. Stek tofuen på middels varme til den er gyllenbrun på alle sider. Tilsett deretter tamari eller soyasaus og rør fort, slik at det fordeles jevnt. Stek et par minutter til og sett til side.

  4. Kok spaghetti
    Kok spagetti som anvist på pakken.

  5. Stek sjalottløk
    Legg sjalottløken i en stekepanne. Stek på middels varme til den er gyllenbrun, olje er ikke nødvendig. Om det setter seg fast kan du eventuelt tilsette litt vann.

  6. Rør inn matfløte
    Rør plantebasert matfløte og næringsgjær i løken. La dette småkoke i ca. 10 minutter til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt ekstra matfløte.

  7. Tilsett frosne erter
    Når sausen har tyknet, tilsettes frosne erter og den kokte spagettien. Bland godt og la dette stå på lav til middels varme til ertene er gjennomvarme. (Bruker du f.eks. aromasopp, brokkoli eller asparges kan du steke grønnsakene myke på forhånd, og bland de inn i sausen samtidig som spagettien.)

  8. Klar til servering
    Server din veganske carbonara med tofuterninger og hakket persille!