Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Preparer tofu
Tørk av overflødig vann fra tofuen ved å bruke kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle. Skjær tofuen i små terninger.
Hakk sjalottløk
Finhakk sjalottløk og sett til side.
Stek tofu i en tørr stekepanne
Ha tofubitene i en stekepanne. Du trenger ikke olje. Stek tofuen på middels varme til den er gyllenbrun på alle sider. Tilsett deretter tamari eller soyasaus og rør fort, slik at det fordeles jevnt. Stek et par minutter til og sett til side.
Kok spaghetti
Kok spagetti som anvist på pakken.
Stek sjalottløk
Legg sjalottløken i en stekepanne. Stek på middels varme til den er gyllenbrun, olje er ikke nødvendig. Om det setter seg fast kan du eventuelt tilsette litt vann.
Rør inn matfløte
Rør plantebasert matfløte og næringsgjær i løken. La dette småkoke i ca. 10 minutter til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt ekstra matfløte.
Tilsett frosne erter
Når sausen har tyknet, tilsettes frosne erter og den kokte spagettien. Bland godt og la dette stå på lav til middels varme til ertene er gjennomvarme. (Bruker du f.eks. aromasopp, brokkoli eller asparges kan du steke grønnsakene myke på forhånd, og bland de inn i sausen samtidig som spagettien.)
Klar til servering
Server din veganske carbonara med tofuterninger og hakket persille!