Gå til hovedinnhold

Paratha

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Paratha er en viktig del av det indiske kjøkkenet og kan spises både til morgen, middag og kvelds. Dette lettstekte og myke flatbrødet er perfekt til å dyppe i en curry, men smaker også kjempegodt alene. Ingrediensene i paratha-oppskriften er de samme som i chapatien, men her bretter du deigen før steking. Resultatet blir et flatbrød med flere tynne lag. Oppskriften på dette indiske brødet er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Vil du teste andre indiske brød? Se oppskriften på naan! 1 porsjon gir 6 paratha-brød.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et nystekt paratha-brød på en oransje tallerken.
Paratha er et skikkelig godt brød med flere lag. Perfekt som tilbehør til gryterretter eller snacks.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland det tørre i en bolle
    Bland mel og salt i en bolle, og lag en grop i midten.

  2. Tilsett vann og kna til en deig
    Hell i omtrent 1/4 av vannet og bland forsiktig med hånden. Tilsett gradvis mer vann til du har en myk, litt klissete deig. Ha noen dråper olje på hendene og arbeid det inn i deigen. Kna lett i noen minutter.

  3. Kjevle ut deigen
    Kjevle ut deigen til en flat, rund rektangelform.

  4. Brett og form deigen som et trekkspill
    Pensle lett med olje, og brett inn ca. 1 cm av den lengste kanten. Brett den deretter tilbake på seg selv og gjenta prosessen slik at du får en trekkspill-lignende stripe av deig.

  5. Vri trekkspill-strimmelen til en ball
    Vri strimmelen på langs og rull den sammen til en rund ball.

  6. La deigen hvile før steking
    La deigen hvile i 10 minutter. Kjevle den deretter ut igjen til en rund, flat form ca. 0.5 cm tykk. Stek den i en lett oljet stekepanne i noen minutter på hver side til den er gyllen.