Gå til hovedinnhold

Vegansk waldorfsalat med fruktbiter i et terteskjell.
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør i julen, men kan godt nytes året rundt! Foto: Nufsaid/Resept

Vegansk waldorfsalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Øystein Ohna
Waldorfsalat er en klassisk salatrett som ofte blir servert rundt juletider. Salaten passer godt som tilbehør til nøttestek, eller annen tradisjonsmat. Vanligvis består waldorfsalaten av majones og pisket krem, men her får du en like god vegansk variant! Den forlokkende oppskriften på waldorfsalat uten majones er fra Øystein Ohna. Prøv også oppskriften hans på riskrem!

Total tid: 20 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 2

INGREDIENSER 

Dressing

  • 1 pakke silken tofu
  • 2 ss olje
  • 1 ss sitronjuice ferskpresset
  • 1-2 ss sukker
  • ½ ts salt

Til salaten

  • 2 stk epler
  • 2 stilker selleri
  • 100 g valnøtter
  • 0.5 dl sitronjuice
  • Tranebær og fersk mynte etter smak

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag dressing i en foodprossesor
    Miks silken tofu, olje, sitronjuice, sukker og salt i en foodprossesor. Begynn med litt av alle ingrediensene og smak deg så frem til din perfekte kremete og fyldige dressing. God kokkekunst handler om å balansere surt, salt og søtt og det er kun det denne oppskriften handler om også.
  2. Kutt grønnsaker, nøtter og frukt
    Kutt epler og selleri i middelstore biter. Del opp valnøttene. Miks med tranebær, fersk mynte og dressingen. Bland så det hele sammen og tilsett evt. sitronjuicen - om det trengs er avhengig av hvor søte eplene er.
  3. Din majonesfrie waldorfsalat er klar til servering
    Server gjerne salaten i terteskjell, eller nyt den som den er.