Flere fordeler funnet

Det er gjort flere hovedfunn i studien som viser fordeler med å spise næringsrik, plantebasert mat.
Det første er langsommere biologisk aldring. Det antyder at kvinner som spiser planterikt muligens kan leve lenger eller få flere år med god helse.
Forskerne oppdaget også lavere inflammasjonsnivåer, som gir redusert risiko for kroniske betennelsessykdommer.
Kvinnene som spiste planterikt hadde bedre kardiovaskulær og metaboliske helseindikatorer. Dette inkluderer sunnere nivåer for LDL-kolesterol, glukosenivåer og BMI. Om disse er på et sunt nivå, er det forbundet med lavere risiko for hjerte- og karsykdommer og diabetes.
Immunforsvaret var mer balansert for kvinnene med det planterike kostholdet. Kvinnene hadde en bedre balanse av immunceller, med lavere nivåer av nøytrofiler, som utgjør 60% av alle hvite blodceller. De hadde også høyere nivåer T-celler, som bidrar til å kontrollere betennelse. Disse nivåene knytter forskerne til en lavere risiko for blant annet hjertesykdommer og autoimmune lidelser.
Deltagerne som spiste planterikt hadde lavere nivåer knyttet til insulinliknende vekstfaktorer. Disse påvirker cellevekst og er forbundet med aldring og kreftrisiko. Lavere nivåer av disse kan tyde på fordeler knyttet til aldring og kreftforhindring.