Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Stek selleriroten
Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Fordel dem utover stekebrettet og bak til de er møre, ca. 15 minutter. Ha over i en stor bolle, og mos dem litt med en gaffel.
Kok risen i buljongvann
Kok opp vann med buljongterning. Skyll risen og ha i, og kok til all væsken er absorbert. Legg deretter risen i bollen med selleriroten.
Kok blomkål
Kok opp vann i en annen gryte. Grovhakk blomkålen, skrell stilken og skjær den i litt mindre biter. Ha i det kokende vannet og kok til det såvidt er mørt, 3-4 minutter.
Ha alle ingredienser i en bolle
Sil av vannet og ha blomkålen i bollen med sellerirot og ris. Rør inn ingefær og muskat, og ha i havregryn. Rør sammen til du har en ganske grov farse som du kan forme kaker av. Smak til med salt og pepper.
Form deigen og stek vegisterkakene
Før steking varmer du litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å ta ut passe store mengder masse av blandingen. Form dem til kaker og stek gylne på begge sider.
Klar til servering
Server vegisterkakene ved siden av ønsket hovedrett og masse godt tilbehør, slik som brun saus, tyttebærsyltetøy og potetmos.