Gå til hovedinnhold

Vegisterkaker med blomkål

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Vegisterkaker med selleri, blomkål og ris! Disse stekte veganske "medisterkakene" er en moderne juleklassiker, men kan selvfølgelig nytes når som helst på året. Perfekte som hovedrett eller som tilbehør til en saftig nøttestek med brun saus. Inspirert av de klassiske vegisterkakene til Veganmisjonen, har denne oppskriften fått en egen vri med sellerirot. Med krydder som nellik og muskat får du den tradisjonelle julesmaken, helt uten kjøtt. En gyllen, smakfull rett som er perfekt for julebordet.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med lyse vegisterkaker av grøtris og blomkål med tydelig sprø skorpe.
Stekte vegisterkaker med selleri, blomkål og ris! Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Stek selleriroten
    Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Fordel dem utover stekebrettet og bak til de er møre, ca. 15 minutter. Ha over i en stor bolle, og mos dem litt med en gaffel.

  3. Kok risen i buljongvann
    Kok opp vann med buljongterning. Skyll risen og ha i, og kok til all væsken er absorbert. Legg deretter risen i bollen med selleriroten.

  4. Kok blomkål
    Kok opp vann i en annen gryte. Grovhakk blomkålen, skrell stilken og skjær den i litt mindre biter. Ha i det kokende vannet og kok til det såvidt er mørt, 3-4 minutter.

  5. Ha alle ingredienser i en bolle
    Sil av vannet og ha blomkålen i bollen med sellerirot og ris. Rør inn ingefær og muskat, og ha i havregryn. Rør sammen til du har en ganske grov farse som du kan forme kaker av. Smak til med salt og pepper.

  6. Form deigen og stek vegisterkakene
    Før steking varmer du litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å ta ut passe store mengder masse av blandingen. Form dem til kaker og stek gylne på begge sider.

  7. Klar til servering
    Server vegisterkakene ved siden av ønsket hovedrett og masse godt tilbehør, slik som brun saus, tyttebærsyltetøy og potetmos.

Tips!

  • Du kan fint lage disse uten sellerirot, da bruker du bare halvparten av mengden ingefær og muskat.
  • Du kan lage vegisterkakene dagen før og la dem stå tildekket i kjøleskapet frem til steking.
  • Vil du fryse ned vegisterkakene, anbefales det å steke dem først.
  • Du kan bruke vanlig ris i oppskriften, det viktigste er at den er klebrig slik at kakene henger sammen.