Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Disse veganske "kjøttbollene", eller vegetarboller som mange kaller det, er laget av kidneybønner! Oppskriften inneholder også glutenmel, noe som gir en fin konsistens på bollene. Vegetarbollene bruker typiske italienske kjøttbolle-kryddere som oregano, timian og basilikum, men du kan eksperimentere med andre typer krydder også. Server dem med spaghetti og pastasaus, eller ha dem i wraps med salat og tzatziki. En oppskrift gir ca. 20 vegetarboller.
Forvarm ovnen
Du kan steke vegetarbollene i ovnen eller i en stekepanne. Om du vil steke dem i ovnen, setter du den på 175 °C.
Mos bønnene
Mos kidneybønnene grovt med en gaffel i en stor bolle.
Tilsett resten av ingrediensene
Ha i soyasaus, tomatpuré, olivenolje, hvitløk, sitronskall, brødsmuler, glutenmel, næringsgjær, oregano, timian og basilikum. Kna godt med hendene til det er en litt seig deig som er lett å forme til boller.
Rull små vegetarboller
Legg frem et stekebrett med bakepapir om du vil steke bollene i ovnen. Rull små boller med hendene.
Stek dem i ovn eller stekepanne
Skal du steke bollene i ovnen, ringler du litt olivenolje over og ruller bollene litt rundt så de er dekket av olje. Stek dem på 175 °C i ca. 10 minutter. Du kan også steke dem i olje i stekepannen på middels varme.
Serveres med spaghetti og pastasaus
Server med din favoritt-pastasaus og nykokt spaghetti. En frisk salat og brød er også godt til! La gjerne vegetarbollene varmes i pastasausen, men ikke for lenge eller på for høy varme (da de kan gå i stykker).