Gå til hovedinnhold

Vegetarboller av bønner

OPPSKRIFTEN LAGET AV Cathrine Garaguso Besøk nettside

Disse veganske "kjøttbollene", eller vegetarboller som mange kaller det, er laget av kidneybønner! Oppskriften inneholder også glutenmel, noe som gir en fin konsistens på bollene. Vegetarbollene bruker typiske italienske kjøttbolle-kryddere som oregano, timian og basilikum, men du kan eksperimentere med andre typer krydder også. Server dem med spaghetti og pastasaus, eller ha dem i wraps med salat og tzatziki. En oppskrift gir ca. 20 vegetarboller.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En porsjon spaghetti med vegetarboller i en asymmetrisk keramikktallerken, toppet med fersk basilikum.
Spaghetti med smaksrike vegetarboller av kidneybønner faller i smak hos både store og små.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Du kan steke vegetarbollene i ovnen eller i en stekepanne. Om du vil steke dem i ovnen, setter du den på 175 °C.

  2. Mos bønnene
    Mos kidneybønnene grovt med en gaffel i en stor bolle.

  3. Tilsett resten av ingrediensene
    Ha i soyasaus, tomatpuré, olivenolje, hvitløk, sitronskall, brødsmuler, glutenmel, næringsgjær, oregano, timian og basilikum. Kna godt med hendene til det er en litt seig deig som er lett å forme til boller.

  4. Rull små vegetarboller
    Legg frem et stekebrett med bakepapir om du vil steke bollene i ovnen. Rull små boller med hendene.

  5. Stek dem i ovn eller stekepanne
    Skal du steke bollene i ovnen, ringler du litt olivenolje over og ruller bollene litt rundt så de er dekket av olje. Stek dem på 175 °C i ca. 10 minutter. Du kan også steke dem i olje i stekepannen på middels varme.

  6. Serveres med spaghetti og pastasaus
    Server med din favoritt-pastasaus og nykokt spaghetti. En frisk salat og brød er også godt til! La gjerne vegetarbollene varmes i pastasausen, men ikke for lenge eller på for høy varme (da de kan gå i stykker).