Gå til hovedinnhold

Frisk og melkefri tzatziki

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Tzatziki er det perfekte tilskuddet til måltidet på en varm sommerdag! Denne friske og gode dressingen fra Hellas smaker ypperlig ved siden av grillmat, som f.eks bokhvetespyd! Du kan også bruke tzatziki i en deilig wrap eller som en god dip til grønnsaker eller litt godt brød. Den litt syrlige, friske dressingen med et deilig kick av hvitløk, gir enhver rett en liten boost. Oppskriften på vegansk tzatziki er helt melkefri og rekker til ca. 3 porsjoner.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En terracottaskål fylt med plantebasert tzatziki, som har et dryss av friske urter på toppen. Skålen er på en trefjøl, or rundt er det agurkskiver gressløk og hvitløksbåter.
Med frisk smak av agurk, hvitløk og urter, er denne veganske dressingen en sikker vinner.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kjør ingredienser i en blender
    Ha silketofu, hvitløk, salt, pepper, sitron og kaldpresset olje i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn saus, med konsistens som rømme. Ha over i en bolle.

  2. Kutt urter og agurk
    Finhakk urter og riv agurk på den groveste siden av rivjernet. Bruk et tørkepapir til å presse ut overflødig vann fra agurken.

  3. Bland sammen
    Tilsett urter og agurk i resten av blandingen. Rør godt. Oppbevares i kjøleskap.

Tips!

  • Er du ikke så glad i tofu, bytt ut med for eksempel plantebasert crème fraîche.