Gå til hovedinnhold

Veganske pannekaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Denne oppskriften på veganske pannekaker er superenkel og ikke minst kjempegod! Og det beste av alt er at du ikke trenger noen hokkus pokkus ingredienser! Her er det kun ingredienser hvermansen har i skapet. De veganske pannekakene inneholder ikke egg eller melk fra ku, og du kan erstatte plantemelken med vann om du ønsker det. Pannekakene er raske å lage, og passer til så mangt. Rull dem opp med litt sukker og kanel, peanøttsmør, frukt eller bær. Eller ha de som tilbehør til tomatsuppe! En oppskrift gir ca. 10 veganske pannekaker.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken tynne pannekaker med sprø kanter, toppet med friske bringebær og blåbær.
Veganske pannekaker uten egg eller melk smaker kjempegodt med friske bær og litt melis.

FREMGANGSMÅTE

  1. Smelt smør
    Smelt smøret på svak varme og sett til side.

  2. Bland alt det tørre i en stor bolle
    Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig.

  3. Lag en grop i midten av det tørre og hell i det våte
    Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen til det ikke er noen klumper.

  4. La røren hvile
    La røren hvile i ca 10 minutter, til du ser et lite lag med “skum” og luftbobler på overflaten. I mens røren hviler kan du sette på stekeplaten på medium/høy varme.

  5. Stek pannekakene
    Pannekakene kan stekes et par minutter på hver side. Snu pannekaken når den er gjennomstekt og du ser små hull, og stek videre på neste side i enda 2 minutter. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre, så de holder på varmen og "mykheten".

  6. Veganske pannekaker klar til servering!
    Server pannekakene med syltetøy, frukt, bær eller hva du måtte ønske. De veganske pannekakene passer også ved siden av tomatsuppe!