Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne oppskriften på veganske pannekaker er superenkel og ikke minst kjempegod! Og det beste av alt er at du ikke trenger noen hokkus pokkus ingredienser! Her er det kun ingredienser hvermansen har i skapet. De veganske pannekakene inneholder ikke egg eller melk fra ku, og du kan erstatte plantemelken med vann om du ønsker det. Pannekakene er raske å lage, og passer til så mangt. Rull dem opp med litt sukker og kanel, peanøttsmør, frukt eller bær. Eller ha de som tilbehør til tomatsuppe! En oppskrift gir ca. 10 veganske pannekaker.
Smelt smør
Smelt smøret på svak varme og sett til side.
Bland alt det tørre i en stor bolle
Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig.
Lag en grop i midten av det tørre og hell i det våte
Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen til det ikke er noen klumper.
La røren hvile
La røren hvile i ca 10 minutter, til du ser et lite lag med “skum” og luftbobler på overflaten. I mens røren hviler kan du sette på stekeplaten på medium/høy varme.
Stek pannekakene
Pannekakene kan stekes et par minutter på hver side. Snu pannekaken når den er gjennomstekt og du ser små hull, og stek videre på neste side i enda 2 minutter. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre, så de holder på varmen og "mykheten".
Veganske pannekaker klar til servering!
Server pannekakene med syltetøy, frukt, bær eller hva du måtte ønske. De veganske pannekakene passer også ved siden av tomatsuppe!