Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Fastelavnsboller er en bolleklassiker du kan fylle med både luftig krem og syltetøy! For å lage veganske fastelavnsboller, er det ganske lette grep som må til sammenlignet med om du bruker kumelk. I denne oppskriften byttes kumelken ut med plantemelk. Bruk gjerne havremelk, men det funker helt fint med soyamelk eller mandelmelk også. Smøret byttes ut med vegansk margarin. Som plantebasert fyll, kan du se etter vispbar soyafløte, men også her kan du bruke din favoritt når det kommer til veganske kremfløter. Du kan til og med vispe kokosmelk til krem (men kun det harde laget som ligger øverst på kokosmelken)! 1 porsjon gir ca. 8 veganske fastelavnsboller.
Bland ingredienser i en stor bakebolle
Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 °C. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
Elt ingrediensene sammen til en deig
Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Sett på stekeovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Form bolledeigen
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8 like store biter om du lager én oppskrift. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet.
Etterhev bollene
Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med litt mer havremelk, og stek i 10-15 minutter. Avkjøl før pynting og før du har i krem.
Visp plantekrem og sett sammen
Visp kremen stiv, ha eventuelt i litt melis om den ikke er søt nok. Del bollene i to, ha først på 1 ss syltetøy på bunnen, deretter godt med krem. Legg den andre delen over, og dryss litt melis helt på toppen.