Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Preparer risen god tid i forveien
Skyll sushirisen i kaldt vann til vannet er nesten klart. La vannet renne av og la risen stå i korrekt vann-mengde for koking en time eller mer før du faktisk koker den. Evt. bare la den renne av og hvile i 45 minutter i en sil. Kok risen i en riskoker eller som anvist på pakken.
Rør eddikblanding og ris
Legg risen over i en plastbolle, eller optimalt en japansk trebolle. Bland risen med eddikblandingen forsiktig med en tresleiv i flere omganger og forsøk å knuse så få riskorn som mulig (vertikal, "kuttende" bevegelser). Vift bort overflødig fuktighet fra risen. Dette er litt slitsomt, men ikke bruk sushiris før den er kjølt ned til romtemperatur.
Kutt og skjær grønnsakene
Strimle det frityrstekte tofuskinnet. Agurk strimles i tynne staver. Avokado skjæres opp i avlange biter. Legg gjerne til mer fyll.
Sett sammen sushi-rullen
Bruk en bambusmatte som du legger et noriark oppå med den glatte siden ned.
Fordel et tynt lag ris på noriarket
Fordel et tynt lag ris jevnt ut over noriarket og la det stå igjen en udekket kant mot deg på ca. 2 cm. Skyll hendene med vann for at ikke risen skal sitte fast i fingrene.
Legg til valgfritt fyll
Legg en stripe av fyllet tvers over risen et stykke under midten av risfeltet.
Rull maki-sushien med matten
Bruk matten til å rulle sammen rullen slik at den blir fast. Den udekkede riskanten kan du smøre litt vann på slik at rullen "limer" seg sammen i skjøten.
Skjær rullen med en skarp kniv
Skjær så rullen i 8 deler med en skarp kniv som dyppes i varmt vann innimellom skjærene.
Server sushibitene
Legg sushibitene på en tallerken og dypp dem i soyasaus! Du kan også legge til wasabi (pepperrot) for et sterkt innslag og syltet ingefær. Sushi smaker best når det er nylaget.