Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Har du rester av kokte, stekte eller bakte poteter? Da må du prøve denne enkle potetsalat-oppskriften! Perfekt som tilbehør til grillmat, eller en del av at festlig koldtbord. Potetsalaten er både frisk og fyldig takket være den hjemmelagde kremen med sitron og cashewnøtter. Varier oppskriften med ønskede urter, slik som dill, bladpersille, timian eller gressløk. Lyst til å teste andre kremete salater? Se oppskrift på vegansk waldorfsalat og kremet pastasalt!
Bløtlegg nøtter
Bløtlegg nøttene i godt med vann.
Kok poteter
Kok opp litt vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i terninger, kok dem deretter møre i gryta. Sil av vannet.
Lag cashewkrem av de bløtlagte nøttene
Sil også vannet av nøttene, og ha dem over i en foodprosessor. Tilsett vannet, olje, sennep, sirup, sitronsaft, hvitløk. Smak til med salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn krem. Du må nok stoppe maskinen et par ganger underveis, og dytte ned nøttebiter fra kantene.
Bland kremen med potetene
Vend cashewkremen godt inn i de avkjølte potetene.
Tilsett gjerne urter
Urter i potetsalaten er godt, slik som dill eller bladpersille. Sett kaldt fram til servering.