Gå til hovedinnhold

Vegansk potetsalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Har du rester av kokte, stekte eller bakte poteter? Da må du prøve denne enkle potetsalat-oppskriften! Perfekt som tilbehør til grillmat, eller en del av at festlig koldtbord. Potetsalaten er både frisk og fyldig takket være den hjemmelagde kremen med sitron og cashewnøtter. Varier oppskriften med ønskede urter, slik som dill, bladpersille, timian eller gressløk. Lyst til å teste andre kremete salater? Se oppskrift på vegansk waldorfsalat og kremet pastasalt!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En bolle med kremet, vegansk potetsalat.
Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Bløtlegg nøtter
    Bløtlegg nøttene i godt med vann.

  2. Kok poteter
    Kok opp litt vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i terninger, kok dem deretter møre i gryta. Sil av vannet.

  3. Lag cashewkrem av de bløtlagte nøttene
    Sil også vannet av nøttene, og ha dem over i en foodprosessor. Tilsett vannet, olje, sennep, sirup, sitronsaft, hvitløk. Smak til med salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn krem. Du må nok stoppe maskinen et par ganger underveis, og dytte ned nøttebiter fra kantene.

  4. Bland kremen med potetene
    Vend cashewkremen godt inn i de avkjølte potetene.

  5. Tilsett gjerne urter
    Urter i potetsalaten er godt, slik som dill eller bladpersille. Sett kaldt fram til servering.