Gå til hovedinnhold

Vegansk jordbærostekake med sitron

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Denne veganske jordbærostekaken inneholder hverken melk, egg, mel eller raffinert sukker! Kaken trenger heller ikke å stekes, som er helt perfekt om du ikke vil bruke stekeovnen. Selve ostekaken er enkel å lage, men krever litt forarbeid og tid til å bli kald. Kaken bør være i kjøleskapet 5-6 timer før servering for best resultat. Cashewnøtter skal bløtlegges over natten og mandlene bør være bløtlagt minst 3 timer på forhånd. En nydelig ostekake med flere lag som passer like godt i konfirmasjon, som i bryllup. Oppskriften passer fint i en springform på 20-22 cm i diameter. Prøv også oppskriften på ostekake i glass om du ikke vil bløtlegge nøtter over natten.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
ostekake i flere lag med et lokk av jordbær på en tallerken med ferske jordbær.
Sprø bunn og fløyelsmyk cashewkrem med herlig jordbærsmak!

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag kakebunnen i en foodprosessor
    Bruk en foodprosessor til å kjøre sammen mandler og kokosstrø. Ha så i dadler en etter en (husk å fjerne steinen) mens foodprosessoren kjører. Kjør til du har en jevn og klissete masse. Dette kan ta litt tid, men det er heller ikke krise med litt større biter i deigen.

  2. Finn fram en springform
    Trykk kakebunnen flat ned i formen.

  3. Lag cashewkremen i en foodprosessor
    Ha cashewnøtter, sitronjuice, kokosolje, lønnesirup, vann og vaniljeekstrakt i en foodprosessor. Kjør til du får en kremet konsistens. Jo mer kremete, desto bedre!

  4. Hell cashewkremen over kakebunnen
    Hell kremen over og jevn ut med baksiden av en skje. Sett hele formen i fryseren i ca. 15-20 minutter.

  5. Lag toppingen i en foodprosessor
    Likt som med cashewkremen – kjør friske jordbær, lønnesirup og cashewnøtter til du får en kremet konsistens. Ta kakeformen ut av fryseren og hell toppingen forsiktig over cashewkremen.

  6. Ha ostekaken i kjøleskapet før servering
    Ha jordbærostekaken i kjøleskapet i minst 5-6 timer. Kaken blir ekstra god om du plasserer den i fryseren 1-2 timer før servering. Server gjerne med litt friske bær til!