Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ostekake i glass er en enkel, dekorativ dessert, som passer til livets små og store feiringer! I denne oppskriften kan du velge hvilken kjeksbunn du vil ha i glasset, som f.eks. Mariekjeks eller digestive. Eller hvorfor ikke ha knuste pepperkaker eller oreo i som en skikkelig juledessert? Pynt med bær i nasjonalfargene for en skikkelig flott 17.mai-dessert. Prøv også oppskriften på Key lime pie for flere kaker som skal serveres i glass!
Mos bær
Bruk en stavmikser til å mose bringebær og blåbær hver for seg i to forskjellige boller.
Visp kremost
Ta frem en større bolle og visp så sammen melis og kremost.
Visp kremfløte
Visp kremfløten til luftig krem før du så rører den sammen med melis/kremost blandingen og evt. vaniljeekstrakt.
Bland kremblandingen i de to skålene med bær
Ta halvparten av kremblandingen i blåbærbollen og resten i bringebærbollen. Bruk håndvisp til å vispe så luftig som mulig - men husk å ikke overvispe.
Bygg ostekaken i glass
Finn fram serveringsglass. Start med å knuse 1,5 kjeks i bunnen av hver av glassene. Ha så i ca. 2 spiseskjeer med enten bringebærblanding eller blåbærblanding i hver av glassene. Gjenta med et lag kjeks og et lag kremfyll en gang til.
Topp med friskebær og server
Topp med friske bær, slik som jordbær, blåbær, bringebær eller rips! Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet fram til servering.