Gå til hovedinnhold

Ostekake i glass

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Ostekake i glass er en enkel, dekorativ dessert, som passer til livets små og store feiringer! I denne oppskriften kan du velge hvilken kjeksbunn du vil ha i glasset, som f.eks. Mariekjeks eller digestive. Eller hvorfor ikke ha knuste pepperkaker eller oreo i som en skikkelig juledessert? Pynt med bær i nasjonalfargene for en skikkelig flott 17.mai-dessert. Prøv også oppskriften på Key lime pie for flere kaker som skal serveres i glass!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Flere lag ostekake og kjeksbunn i stettglass, pyntet med ferske blåblær, bringebær og rips.
Ostekake i dekorative glass ser nydelig ut og smaker enda bedre!

FREMGANGSMÅTE

  1. Mos bær
    Bruk en stavmikser til å mose bringebær og blåbær hver for seg i to forskjellige boller.

  2. Visp kremost
    Ta frem en større bolle og visp så sammen melis og kremost.

  3. Visp kremfløte
    Visp kremfløten til luftig krem før du så rører den sammen med melis/kremost blandingen og evt. vaniljeekstrakt.

  4. Bland kremblandingen i de to skålene med bær
    Ta halvparten av kremblandingen i blåbærbollen og resten i bringebærbollen. Bruk håndvisp til å vispe så luftig som mulig - men husk å ikke overvispe.

  5. Bygg ostekaken i glass
    Finn fram serveringsglass. Start med å knuse 1,5 kjeks i bunnen av hver av glassene. Ha så i ca. 2 spiseskjeer med enten bringebærblanding eller blåbærblanding i hver av glassene. Gjenta med et lag kjeks og et lag kremfyll en gang til.

  6. Topp med friskebær og server
    Topp med friske bær, slik som jordbær, blåbær, bringebær eller rips! Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet fram til servering.