Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vegansk eplekake er en fantastisk god og lettvint kake å bake. Den blir både luftig og saftig - helt uten å bruke egg! I denne eplekake-oppskriften brukes kombinasjonen muskattnøtt, kokosmasse og vanilje for en spennende smak. En oppskrift passer fint i en springform på 22 cm diameter. Prøv også oppskriften på eplemuffins dersom du har fler epler igjen!
Forvarm stekeovnen
Sett på ovnen til 200 °C.
Bland alt det tørre i en stor bolle
Bland hvetemel, natron, bakepulver, sukker, kanel, muskatnøtt og kokosnøttmasse i en stor bolle. Det er veldig viktig å blande godt og lenge for at bakepulveret og natronen fordeler seg likt, hvis ikke kan du få en ujevn heving.
Bland alt det våte i en annen bolle
Visp sammen soyamelk, olje, eddik og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Lag en grop i midten av den tørre blandingen og hell så i det våte. Bland kjapt og godt sammen.
Stek på midterste rille
Smør og mel en springform og ha deigen over i formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek på midterste rille i 30 minutter.
Kutt eplene i skiver mens kaken er i ovnen
Mens kaken steker, kutt eplene i skiver. Ta kaken ut etter 30 minutter og pynt kaken med epleskivene. Dryss over litt kanel og evt. litt perlesukker. Stek videre i 20-30 minutter.
Avkjøl på rist
Avkjøl kaken på rist i ca. 20 minutter før du begynner å skjære i den.
Server eplekaken med krem eller is
Server gjerne eplekaken med plantebasert krem eller vaniljeis!