Gå til hovedinnhold

Vegansk eplekake

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Vegansk eplekake er en fantastisk god og lettvint kake å bake. Den blir både luftig og saftig - helt uten å bruke egg! I denne eplekake-oppskriften brukes kombinasjonen muskattnøtt, kokosmasse og vanilje for en spennende smak. En oppskrift passer fint i en springform på 22 cm diameter. Prøv også oppskriften på eplemuffins dersom du har fler epler igjen!

Total tid: 1 t 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rund, vegansk eplekake pyntet med epleskiver og kanel.
Denne klassiske eplekaken inneholder hverken egg eller smør, men smaker helt nydelig!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeovnen
    Sett på ovnen til 200 °C.

  2. Bland alt det tørre i en stor bolle
    Bland hvetemel, natron, bakepulver, sukker, kanel, muskatnøtt og kokosnøttmasse i en stor bolle. Det er veldig viktig å blande godt og lenge for at bakepulveret og natronen fordeler seg likt, hvis ikke kan du få en ujevn heving.

  3. Bland alt det våte i en annen bolle
    Visp sammen soyamelk, olje, eddik og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Lag en grop i midten av den tørre blandingen og hell så i det våte. Bland kjapt og godt sammen.

  4. Stek på midterste rille
    Smør og mel en springform og ha deigen over i formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek på midterste rille i 30 minutter.

  5. Kutt eplene i skiver mens kaken er i ovnen
    Mens kaken steker, kutt eplene i skiver. Ta kaken ut etter 30 minutter og pynt kaken med epleskivene. Dryss over litt kanel og evt. litt perlesukker. Stek videre i 20-30 minutter.

  6. Avkjøl på rist
    Avkjøl kaken på rist i ca. 20 minutter før du begynner å skjære i den.

  7. Server eplekaken med krem eller is
    Server gjerne eplekaken med plantebasert krem eller vaniljeis!