Gå til hovedinnhold

Eplemuffins med crumbletopping

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Myke og saftige eplemuffins uten egg, men med sprø og herlig crumbletopping! Disse veganske muffinsene er laget med kokossukker framfor hvitt raffinert sukker. Kokossukker påvirker ikke blodsukkeret i like stor grad som hvitt sukker, da den har lavere glykemisk indeks. Muffinsoppskriften bruker også speltmel framfor hvetemel, da mange reagerer på glutenet i hvetemel. Om du ikke har disse ingrediensene i hus kan du helt fint bruke vanlig hvitt sukker og hvetemel. Crumbletoppingen er søt og sprø, og er den siste prikken over i'en. Oppskriften gir ca. 12-16 eplemuffins.

Total tid: 55 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Eplemuffins med crumbletopping dandert på et trefat.
Eplemuffins blir ekstra godt med litt crumbletopping!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeovnen
    Sett på stekeovnen på 180 °C og gjør klar 12-16 muffinsformer på et stekebrett.

  2. Stek eplene i en gryte
    Skrell eplene og skjær de i små terninger. Ha vann i en liten gryte og stek eplene på middels varme til de er myke, ca. 10 minutter.

  3. Bland muffinsrøre i en bolle
    Bland havremelk og olje i en bolle. Tilsett deretter kokossukker, natron, bakepulver, salt, kanel og fiberhusk. Tilsett melet til slutt. Rør ut alle klumper.

  4. Bland inn eplebiter
    Bland tilslutt inn de stekte eplebitene. Hell røren over i muffinsformer.

  5. Lag crumble-topping
    Bland sammen speltmel, kokossukker og kanel. Tilsett margarin og kna det hele sammen. Strø deretter blandingen over muffinsene.

  6. Stek i ovnen
    Muffinsene stekes på 180 °C i 25-30 minutter, på midterste rille i ovnen. Avkjøles på rist.

  7. Server varme eplemuffins
    Server de lune eplemuffinsene på en søt tallerken, gjerne sammen med et glass hylleblomstsaft eller kaffe!