Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Myke og saftige eplemuffins uten egg, men med sprø og herlig crumbletopping! Disse veganske muffinsene er laget med kokossukker framfor hvitt raffinert sukker. Kokossukker påvirker ikke blodsukkeret i like stor grad som hvitt sukker, da den har lavere glykemisk indeks. Muffinsoppskriften bruker også speltmel framfor hvetemel, da mange reagerer på glutenet i hvetemel. Om du ikke har disse ingrediensene i hus kan du helt fint bruke vanlig hvitt sukker og hvetemel. Crumbletoppingen er søt og sprø, og er den siste prikken over i'en. Oppskriften gir ca. 12-16 eplemuffins.
Forvarm stekeovnen
Sett på stekeovnen på 180 °C og gjør klar 12-16 muffinsformer på et stekebrett.
Stek eplene i en gryte
Skrell eplene og skjær de i små terninger. Ha vann i en liten gryte og stek eplene på middels varme til de er myke, ca. 10 minutter.
Bland muffinsrøre i en bolle
Bland havremelk og olje i en bolle. Tilsett deretter kokossukker, natron, bakepulver, salt, kanel og fiberhusk. Tilsett melet til slutt. Rør ut alle klumper.
Bland inn eplebiter
Bland tilslutt inn de stekte eplebitene. Hell røren over i muffinsformer.
Lag crumble-topping
Bland sammen speltmel, kokossukker og kanel. Tilsett margarin og kna det hele sammen. Strø deretter blandingen over muffinsene.
Stek i ovnen
Muffinsene stekes på 180 °C i 25-30 minutter, på midterste rille i ovnen. Avkjøles på rist.
Server varme eplemuffins
Server de lune eplemuffinsene på en søt tallerken, gjerne sammen med et glass hylleblomstsaft eller kaffe!