Gå til hovedinnhold

Tofu-stek

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Vil du teste noe nytt til årets julebord? Server en rykende varm tofu-stek! Denne plantebaserte retten er full av urter og smaker som passer perfekt til annet tilbehør som hører julen til. Server de marinerte tofustekene med rosmarinpoteter, tranebærsaus og rødbetsalat med appelsin og valnøtter for et skikkelig festmåltid! Tofu-stekene stekes i ovn og stekepanne, og skal ligge i kjøleskapet og over natten for å trekke til seg alle de gode smakene skikkelig.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med tofu-stek, poteter salat og tomater.
Tofu-stek passer liker godt til hverdags som til fest. Server med ønsket grønt tilbehør!

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær tofu
    Tofuen skal marineres over natten. Begynn å skjære tofuen i ca. 1 cm tykke skiver og legg skivene i et litt dypt fat.

  2. Lag marinade
    Bland sammen kokene vann, dill, rosmarin, timian, finhakket hvitløk og oljen. Hell marinaden over tofuskivene. Dekk til, og la tofuen stå i kjøleskapet over natten.

  3. Sett på ovnen
    Sett på stekeovnen på 150 °C etter tofuen har fått godgjort seg over natten. Finn fram et stekebrett.

  4. Stek tofuskivene i ovnen
    Legg tofuskivene på stekebrettet, og stek ved 150 °C i 1 time. Snu tofuen etter 30 minutter.

  5. Stek tofuskivene i stekepanne
    Når tofuen har vært inne i ovnen i 1 time, kan du ta dem ut og vente til resten av måltidet blir klart. Det gjør ingenting om de blir kalde. Like før servering varmer du litt olje i en stekepanne, og bruner tofu-skivene raskt på hver side.

  6. Server tofusteken med deilig juletilbehør
    Dryss litt salt og pepper på tofustekene. Dander de med fersk rosmarin! Passer perfekt med frisk tranebærsaus, rødbetesalat, rosmarinpoteter og ovnsstekt gresskar for et skikkelig festmåltid.