Gå til hovedinnhold

Stekt ris med grønnsaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Stekt ris med grønnsaker er en fin måte å bruke opp alle grønnsakene som begynner å synge på siste vers, eller om du har risrester fra middagen dagen før. Her brukes enkle grønnsaker man gjerne har liggende, slik som brokkoli, paprika, gulrøtter, løk og sopp. Du kan naturligvis variere grønnsakene som du vil, med f.eks. sukkererter, vårløk, bambusskudd, bønnespirer eller rødkål. Sausen er laget av typiske asiatiske smaker, lett å lage og hever retten godt.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rektangulær tallerken med stekt ris og møre biter av brokkoli, gulrot, sjampinjong og paprika. Pyntet med ferske limebåter.
Stekt ris med grønnsaker er en fin måte å bruke de grønnsakene som begynner å synge på siste vers.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok ris
    Begynn med å koke risen som anvist på pakken. Sett risen til side når den er ferdig kokt.

  2. Kutt grønnsaker
    Grovhakk løk, kutt paprika, sopp og gulrot i skiver og del brokkoli i små buketter.

  3. Bland sausen i en bolle
    Finhakk ingefær og hvitløk og ha det i en liten bolle. Hell oppi soyasaus, sesamolje, eddik, sitron- og limejuice.

  4. Stek grønnsakene
    Varm en wokpanne på medium varme med litt olje, gjerne kokosolje. Begynn med å steke løk og sopp til løken blir blank. Øk varmen og ha i gulrøtter, paprika og brokkoli. Fres det hele raskt i 3-4 minutter på høy varme mens du rører jevnlig.

  5. Hell i bollen med saus
    Hell bollen med ingefær- og hvitløksblandingen. Ha også oppi risen. Bland sammen og stek på høy varme i et par minutter til risen blir litt stekt.

  6. Klar til servering
    Stekt ris med grønnsaker serveres med en gang, gjerne med ekstra soyasaus og noen limebåter til!