Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Stekt ris med grønnsaker er en fin måte å bruke opp alle grønnsakene som begynner å synge på siste vers, eller om du har risrester fra middagen dagen før. Her brukes enkle grønnsaker man gjerne har liggende, slik som brokkoli, paprika, gulrøtter, løk og sopp. Du kan naturligvis variere grønnsakene som du vil, med f.eks. sukkererter, vårløk, bambusskudd, bønnespirer eller rødkål. Sausen er laget av typiske asiatiske smaker, lett å lage og hever retten godt.
Kok ris
Begynn med å koke risen som anvist på pakken. Sett risen til side når den er ferdig kokt.
Kutt grønnsaker
Grovhakk løk, kutt paprika, sopp og gulrot i skiver og del brokkoli i små buketter.
Bland sausen i en bolle
Finhakk ingefær og hvitløk og ha det i en liten bolle. Hell oppi soyasaus, sesamolje, eddik, sitron- og limejuice.
Stek grønnsakene
Varm en wokpanne på medium varme med litt olje, gjerne kokosolje. Begynn med å steke løk og sopp til løken blir blank. Øk varmen og ha i gulrøtter, paprika og brokkoli. Fres det hele raskt i 3-4 minutter på høy varme mens du rører jevnlig.
Hell i bollen med saus
Hell bollen med ingefær- og hvitløksblandingen. Ha også oppi risen. Bland sammen og stek på høy varme i et par minutter til risen blir litt stekt.
Klar til servering
Stekt ris med grønnsaker serveres med en gang, gjerne med ekstra soyasaus og noen limebåter til!