Gå til hovedinnhold

Sommerruller

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Mange kjenner til friterte vårruller, men sommerruller er muligens enda bedre! Ingrediensene holdes sammen av et tynt rispapir, som blir gjennomsiktig etter rulling, slik at du både kjenner og kan se de friske ingrediensene i hver bit. Serveres med ønsket tilbehør, men passer spesielt godt til hjemmelaget vietnamesisk dipsaus eller peanøttsaus. Om du vil, kan du lage hoisinsausen i oppskriften selv. Sommerrullene er nok til ca. 4-8 porsjoner og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fire fargerike sommerruller ligger på en tallerken med en liten skål asiatisk dipp.
Disse fantastiske sommerrullene er en fryd for smaksløkene og er også gøy å rulle sammen. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Steking av tofu
    Forvarm ovnen til 180 °C. Smuldre den pressede tofuen i en bolle og bland med hoisinsaus og tamari. Fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 25 minutter, rør om av og til. La tofuen avkjøles.

  2. Blanding av fyllet
    Bland resten av ingrediensene i en bolle, bortsett fra rispapir, avokado og mynte. Vend inn den avkjølte tofuen og rør godt.

  3. Bløtlegging av rispapir
    Dypp et ark rispapir i varmt vann i noen sekunder, til det blir mykt. Legg det forsiktig på en flat overflate.

  4. Fylling og rulling
    Legg 3–4 mynteblader langs midten av rispapiret. Legg noen skiver avokado oppå mynten, og deretter en liten håndfull av fyllet. Brett inn sidene (ca. 5 cm), og rull deretter tett sammen til en fast rull.

  5. Oppbevaring og servering
    Legg rullene til side og dekk dem med plastfolie for å unngå at rispapiret tørker ut. Valgfritt: Rull dem i ristede sesamfrø for ekstra smak. Oppbevar i kjøleskapet til servering, men spis helst innen seks timer. Skjær diagonalt og server med vietnamesisk dipsaus.