Gå til hovedinnhold

Shiitake gyoza

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Oppskrift på deilig shiitake gyoza, små pakker fulle av asiatiske smaker! Gyoza serveres både fritert, kokt eller dampet, gjerne med en dipsaus ved siden av. Disse gyozaene er fylt med vegansk fyll i form av seige shiitakesopp. Fyllet får en god og fyldig smak som passer perfekt sammen med den søte hoisinsausen inni. Med en vietnamesisk dipsaus ved siden av, er dette en super forrett eller snacks. Saus og dipp kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker, men du kan også lage dem selv fra bunnen av. Oppskriften på shiitake gyoza er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et flatt keramikkbrett med nylagde gyozas toppet med grønn garnityr.
Imponer middagsgjestene med smakfulle gyozas. Her toppet med litt sesamfrø og spirer for ekstra garnityr. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered soppen
    Rist soppen i litt olje, salt og pepper i ovnen i 15–20 minutter på 200°C. Ta dem ut og hell over hoisinsausen. La dem avkjøles.

  2. Lag fyllet
    Kjør soppen lett i en blender til den er finhakket. Ha soppen i en bolle sammen med resten av ingrediensene, krydre og bland godt.

  3. Fyll gyozasene
    Legg en teskje av fyllet midt på hver gyoza-wrapper. Fukt kantene og klem dem sammen til den klassiske gyoza-formen.

  4. Kok gyozasene
    Slipp gyozasene i kokende vann, og ta dem opp når de begynner å flyte.

  5. Stek og server gyozasene
    Stek gyozasene i litt varm olje på den ene siden til de er lett gyllenbrune. Server med hjemmelaget vietnamesisk dippsaus.