Serinakaker uten egg
Skal du bake syv slag til jul? Mange regner serinakaker som en av dem. Å erstatte melk og smør med plantebaserte alternativer er enkelt, men hva med egg? Her kommer soyayoghurt til unnsetning! Denne allsidige ingrediensen tilfører både fuktighet og saftighet til serinakakene, samtidig som den fungerer utmerket som bindemiddel. Resultatet? Perfekte veganske serinakaker som er sprø på utsiden, med en myk og deilig kjerne – akkurat slik vi elsker dem til jul! Én porsjon gir ca. 40 serinakaker. Sjekk også ut oppskriftene på veganske pepperkaker, lussekatter, og peppernøtter.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 150 g vegansk margarin romtemperert
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g sukker
- 2 ss soyayoghurt
- 3 ss vann
- 1 ss potetmel
- 1 dl mandler
- 1 dl perlesukker
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenForvarm stekeovnen til 200 ℃. Kle to stekebrett med bakepapir.
- Bland ingredienser i en stor bolleSkjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp.
- Rør inn sukker og soyayoghurtRør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.
- Trill kuler av deigenDel deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i ca. 20 like store biter om du lager én porsjon. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem. Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.
- Pensle serinakakene og pyntBland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene. Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.
- Stek til de blir gylneStek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
- Server de nystekte serinakakeneDa er det bare å servere de nystekte serinakakene uten egg, gjerne med en kopp kaffe! Oppbevar kakene i en tett boks.