Gå til hovedinnhold

Rødbethummus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Rødbethummus er en fargerik og smakfull vri på den klassiske kikertdippen. Den dype smaken av bakt rødbete kombineres med kremet tahini, frisk lime og hvitløk for en balansert og fyldig hummus. Ikke bare er den utrolig smakfull, men den tilfører også et vakkert rosa innslag til ethvert måltid. Perfekt som pålegg, dipp eller som tilbehør til ovnsbakte grønnsaker. Du kan bruke ferdigkokte kikerter på boks, eller tørre kikerter (150 g for 1 oppskrift). Husk at du må bløtlegge kikertene dagen før og koke dem dersom du går for tørre kikerter. Oppskriften på rødbethummus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Mørkerosa rødbethummus med et godt dryss sesamfrø på toppen.
Hummus med rødbeter er en flott vri på den klassiske kikertsdippen.

FREMGANGSMÅTE

  1. Tilbered kikerter og rødbeter
    Kok kikertene om du ikke bruker ferdigkokte fra boks. Ta vare på noen om du vil ha ristede kikerter som topping senere. Kutt én rødbete i små terninger (1-1.5 cm), sett til side til topping senere. Del resten av rødbetene i halve eller kvarter om de er store.

  2. Stek rødbetene i en form
    Legg de halve/kvarte rødbetene i stekeform med olje, hvitløk, salt og pepper. Dekk med folie og stek på 180°C i ca. 40 minutter. Avkjøl og fjern skallet.

  3. Blend ingrediensene i en foodprosessor
    Kjør rødbeter, kikerter, hvitløk, tahini, limesaft og zest (det ytterste skallet finrevet) i foodprosessor.

  4. Lag toppingen
    Stek terningene av rødbeter og de kokte kikerterene du la til side i 30 minutter. Rødbetene skal være møre og kikertene sprø.

  5. Server som dipp, pålegg eller tilbehør
    Smak til med salt og pepper, sirkle litt olivenolje på toppen sammen med rødbetterningene, de sprø kikertene og ferske mynte- og persilleblader.