Gå til hovedinnhold

Potetlefse med pepperotkrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Leter du etter en enkel forrett eller noe lekkert til koldtbordet? Da må du prøve disse potetlefsene med fyll! I oppskriften blander du sammen en hjemmelaget pepperotkrem med cashewnøtter som du kan bløtlegge noen timer eller dagen før (ikke inkludert i totaltiden). Deretter fyller du lefserullene med friske epler, gulrøtter, bønnespirer og spinat for en sprø tekstur. Perfekt til 17. mai-frokosten eller når du har lyst på noe raskt og enkelt. Oppskriften på potetlefse med pepperrotkrem er fra kokeboken Sykt godt fra Mari Hult. Lyst til å teste flere småretter og tapas? Ta en titt på fylte sopp med spinat og jordskokkrem og fatayer med spinat, gresskar og sopp!

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Rullede potetlefser med pepperrotkrem og vegansk fyll.
Lefserull med kremet pepperotkrem og sprø grønnsaker er perfekt som tapas eller en enkel forrett! Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Bløtlegg cashewnøttene
    La nøttene ligge i vann i et par timer før du begynner.

  2. Ha nøttene i en foodprosessor
    Sil deretter av vannet og ha nøttene i en foodprosessor. Press i saften fra sitronen. Tilsett vann, samt pepperrot og litt salt. Sett på full hastighet og kjør til du har en helt jevn krem. Spe med litt mer vann om du må, og smak eventuelt til med litt mer pepperrot og salt.

  3. Riv grønnsakene
    Riv eple og gulrot.

  4. Smør lefsene og servér
    Smør pepperrotkremen på lefsene. Legg deretter de andre ingrediensene tvers over lefsen: Spinat eller salat, eple, gulrot og bønnespirer. Rull sammen og servér!