Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Posjer tofu
Ha kokosmelk og grønnsakskraft i en kjele og varm forsiktig opp. Legg i tofubitene og la dem småposjere i ca. 1 time på lav varme. Ikke la det koke, da vil tofuen smuldre.
Stek og smaksett tofu
Etter posjering, stek tofuen gyllenbrun i litt olje. Rør ut misoen i et par spiseskjeer vann og hell blandingen over tofuen i panna slik at den blir jevnt dekket. Ta tofuen av varmen og dypp bitene i ristede sesamfrø. Ta vare på eventuelt resterende væske fra panna til garnityrsaus senere.
Lag auberginetilbehør
Del auberginene i to, ha litt olje over og bak dem i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter til de er møre. La dem avkjøle, og skjær dem deretter i terninger.
Stek smaker til auberginen
Fres hvitløk, ingefær og galangal i en panne. Tilsett agurk, hjerter av palme og gressløk, og bland godt. Hell over hvitvin og la det småkoke i ca. 20 minutter til væsken er redusert. Ta pannen av varmen, og bland inn koriander og ovnsbakte auberginebiter. Smak til med salt.
Lag galangalsausen i en kjele
Ha vannet i en kjele og tilsett galangal, ingefær, sjalottløk og sitrongress. Kok i ca. 45 minutter til væsken er redusert til (ca. 120 ml for én oppskrift med 4 porsjoner). Fjern sitrongresset.
Blansjer urter
Blansjer mynte og persille raskt i kokende vann, og avkjøl straks i isvann for å unngå at de overkokes. Press ut overflødig væske og ha urtene i kjelen med galangalblandingen. Kjør glatt med stavmikser eller blender.
Reduser galangalsausen
Tilsett galangalblandingen i grønnsakskraften sammen med vegansk smør og reduser videre i ca. 15 minutter på lav varme til du har en tykk saus. Pass på at det ikke koker tørt eller brenner seg.
Lag garnityrsausen
Bruk væsken som ble igjen i panna etter tofu og miso, tilsett en god klype gurkemeie og visp godt. Dette gir en fargerik og smakfull garnityrsaus.
Servering
Fordel en spiseskje aubergineblanding på hver tallerken, og sørg for å drenere bort overflødig væske. Legg et par tofubiter ved siden av, og tilsett en skje galangalsaus. Drypp til slutt over litt av den gylne garnityrsausen.