Pepperkakekuler
Liker du pepperkakedeigen mye bedre enn selve pepperkakene? Da er du ikke alene. Disse pepperkakekulene smaker som pepperkakedeig - seige og kjempegode! De veganske daddelkulene er naturlig glutenfrie og inneholder ikke melk. Gi dem bort til en pepperkake-elsker i julegave, eller server dem som snacks på julebord eller andre festligheter. Server gjerne med annet julegodt som myke pepperkaker og pistasjekuber! 1 porsjon gir ca. 12 kuler.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 100 g mandler
- En liten klype fint havsalt eller annet godt salt
- 2 ts kanel
- ½ ts ingefær
- ½ ts nellik
- 6 stk myke dadler fjern steinen
- 1 ss kokosolje eller vegansk margarin ikke smeltet
- 1 ss sirup f.eks. lønnesirup, agave eller vanlig sirup
- Hakkede nøtter, kokos eller kakaopulver til rulling, valgfritt
FREMGANGSMÅTE
- Mal mandlene i en blenderMal mandlene i en blender, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Hell de malte mandlene i en stor bakebolle.
- Tilsett krydder i bakebollenTilsett salt, kanel, ingefær og nellik, og rør det sammen.
- Mos dadleneBruk en gaffel, og mos dadlene til du får en paste. Bland dadel-pasten, kokosoljen/margain og sirup inn i de tørre ingrediensene.
- Bland sammen til en sticky deigDet enkleste er å bruke fingrene. Du skal ende opp med en sticky deig, som er lett å rulle. Hvis deigen er tørr, tilsetter du bare litt mer sirup.
- Rull små kulerRull ut ca. 12 kuler om du lager én porsjon. Du kan også rulle de i ekstra nøtter, kokos eller kakao om du ønsker det. Oppbevares kjølig.