Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Start med å lage kakebunnen
Bruk en blender eller foodprosessor og mal mandlene til fint pulver. Du kan også la det være igjen noen biter, så ikke alt blir finmalt. Hvis du bruker en blender er det lurt å kjøre mandlene i flere omganger.
Gjør klar kakeformen
Legg bakepapir i en liten kakeform, 18-20 cm. Dryss et par spiseskjeer med malte mandler i bunn, da er det enklere å få ut kaken ved servering.
Bland resten av ingrediensene til kakebunnen
Finn frem en bolle og bruk fingrene til å blande malte mandler med agavesirup, kokosfett og havsalt. Press deigen godt ned i formen.
Lag kakefyllet i blenderen
Legg cashewnøtter, sitronsaft og agavesirup i blenderen. Kjør til nøttene er helt knust, og du får den føyelsmyk masse. Dette kan ta en liten stund, alt ettersom hvor sterk blenderen din er.
Tilsett resten av ingrediensene i kakefyllet
Tilsett havsalt, vanilje og kokosfett og blend til alt er blandet. Hell fyllet over mandlebunnen.
Lag toppingen til ostekaken
Press bærene gjennom en sil, så du får ut all saften. Bland bærjusen med agavesirupen og hell det over kaken. Sett ostekaken i fryseren i minimum 3 timer, gjerne lenger.
Klar til servering
Ta kaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering.