Gå til hovedinnhold

Melkefri riskrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Ingen jul uten riskrem! Denne veganske varianten er like kremet, luftig og fyldig som originalen – bare helt uten melk. Grøtris kokes langsomt med kokosmelk og soyamelk for en rund og mild smak, før den vendes inn i pisket soyafløte som gir den perfekte konsistensen. Server den med klassisk rød saus som kirsebær- eller bringebærsaus. Og for all del, husk mandelen! Ønsker du å lage riskrem på restegrøten dagen før? Ta en titt på denne oppskriften på vegansk riskrem med brente mandler og rom.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et flott stettglass fylt med fyldig, melkefri riskrem og rødsaus.
Melkefri riskrem - en juleklassiker alle kan nyte! Server i fine stettglass og pynt med stjerneanis for årets juledessert.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok grøtrisen
    Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken sammen med vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.

  2. Visp krem
    Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.

  3. Bland sammen
    Vend grøten inn i kremen og server riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!

Tips!

  • Bor du i et land der de ikke selger grøtris, kan du komme deg gjennom oppskriften ved å bruke risottoris istedenfor.