Mango- og ingefærmarinert tofu
Tofu sin nøytrale smak er den perfekte basen for en deilig marinade! Denne tofuvarianten gir en frisk, sommerlig og deilig smak, som passer godt til en frisk salat, servert over ris eller nudler. Den marinerte tofuen passer også ypperlig til en deilig wok-rett. Lager nok marinert tofu til ca. 4 porsjoner.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1 dl mango tettpakket, kuttet i terninger
- ½ dl lønnesirup
- ½ stk appelsin saften fra
- 1 ss ingefær finrevet
- 1 ss sesamolje alternativt, bruk olivenolje eller smeltet kokosolje
- Fint havsalt etter smak
- Cayennepepper etter smak, valgfritt
- 600 g fast tofu
Til servering (valgfritt)
- Wok, ris, couscous, nudler eller salat
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnenForvarm ovnen til 200 ℃
- Kutt mangoTa vekk kjernen og skjær mangoen i biter.
- Saft appelsinenMed en sitruspresse, eller med hånden, klem ut juicen fra appelsinen.
- Miks blandingenBland sammen mangobiter, lønnesirup og appelsinsaft i en blender eller med en stavmikser, til blandingen er jevn og glatt.
- Riv ingefærenFinhakk eller riv ingefæren. Legg i en stor bolle.
- Bland inn resten av ingredienseneHell over mango, appelsin og lønnesirup-miksen i den samme bollen som ingefæren, og bland inn sesamolje, havsalt og cayennepepper.
- Skjær tofuenSkjær tofuen i passe tykke skiver.
- Legg tofuen i marinadenLegg tofuskivene i den ferdige marinaden. Sett i kjøleskap og la marinere i minst 30 min - gjerne lengre.
- Legg de marinerte skivene i en ildfast formLegg skrivene i en ildfast form, eller på stekebrett med bakepapir. Ikke legg tofuskivene oppå hverandre, da blir de ikke ferdigstekt.
- Stek tofuen i ovnenStek ved 200 ℃ i 15-20 minutter. Bruk en stekespade og snu tofuskivene. Stek videre i 3-8 minutter til tofuen er gylden og litt sprø i kantene.