Gå til hovedinnhold

Gylne biter av marintert, crispy tofu på en hvit tallerken. Mellom tofubitene er det en liten hvit skål med soyasaus.
Deilige marinerte tofubiter kan brukes i en salat, over ris eller i en wok.

Mango- og ingefærmarinert tofu

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Tofu sin nøytrale smak er den perfekte basen for en deilig marinade! Denne tofuvarianten gir en frisk, sommerlig og deilig smak, som passer godt til en frisk salat, servert over ris eller nudler. Den marinerte tofuen passer også ypperlig til en deilig wok-rett. Lager nok marinert tofu til ca. 4 porsjoner.

Total tid: 1 hr 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 1 dl mango tettpakket, kuttet i terninger
  • ½ dl lønnesirup
  • ½ stk appelsin saften fra
  • 1 ss ingefær finrevet
  • 1 ss sesamolje alternativt, bruk olivenolje eller smeltet kokosolje
  • Fint havsalt etter smak
  • Cayennepepper etter smak, valgfritt
  • 600 g fast tofu

Til servering (valgfritt)

  • Wok, ris, couscous, nudler eller salat

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 200 ℃
  2. Kutt mango
    Ta vekk kjernen og skjær mangoen i biter.
  3. Saft appelsinen
    Med en sitruspresse, eller med hånden, klem ut juicen fra appelsinen.
  4. Miks blandingen
    Bland sammen mangobiter, lønnesirup og appelsinsaft i en blender eller med en stavmikser, til blandingen er jevn og glatt.
  5. Riv ingefæren
    Finhakk eller riv ingefæren. Legg i en stor bolle.
  6. Bland inn resten av ingrediensene
    Hell over mango, appelsin og lønnesirup-miksen i den samme bollen som ingefæren, og bland inn sesamolje, havsalt og cayennepepper.
  7. Skjær tofuen
    Skjær tofuen i passe tykke skiver.
  8. Legg tofuen i marinaden
    Legg tofuskivene i den ferdige marinaden. Sett i kjøleskap og la marinere i minst 30 min - gjerne lengre.
  9. Legg de marinerte skivene i en ildfast form
    Legg skrivene i en ildfast form, eller på stekebrett med bakepapir. Ikke legg tofuskivene oppå hverandre, da blir de ikke ferdigstekt.
  10. Stek tofuen i ovnen
    Stek ved 200 ℃ i 15-20 minutter. Bruk en stekespade og snu tofuskivene. Stek videre i 3-8 minutter til tofuen er gylden og litt sprø i kantene.