Gå til hovedinnhold

Lunsjsalat med hjemmelaget mangodressing

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Grønn lunsjsalat med mangodressing passer også ypperlig til middag! Med stekt sopp, avokado og ristede pinjekjerner blir det hele et godt og mettende måltid. Oppskriften inneholder også oppskrift på hjemmelaget mangodressring! Du kan enkelt variere lunsjsalaten med andre grønnsaker som du allerede har i kjøleskapet, eller en annen type dressing. Prøv for eksempel dressing med mandler og hvitløk eller hjemmelaget hvitløksdressing.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
grønn salat med hjemmelaget mangodressing, ristede pinjekjerner, sopp og avokado.
Denne grønne salaten med mangodressing gjør seg godt til både lunsj og til middag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Rist pinjekjernene
    Pinjekjernene kan ristes i tørr panne og tilsettes helt til slutt.

  2. Stek sopp i en stekepanne
    Skjær soppen i skiver og stek i litt olje. Når soppen er ferdig stekt, tilsetter du soyasausen og lar det stå til alt har fordampet. Sett til side.

  3. Skjær grønnsaker
    Vask salaten og riv i mindre biter. Ha i en stor bolle med oppskåret agurk, vårløk, avokado og den stekte sjampinjongen.

  4. Bland sammen mangodressing
    Rør sammen kokosmelk, mangoeddik, dijonsennep og karripasta.

  5. Server til lunsj
    Hell mangodressing over salaten og strø på ristede pinjekjerner.

Tips!

  • Har du ikke mangoeddik, kan du bruke eplecidereddik sammen med en bit mango og ønsket mengde agavesirup i en blender.