Gå til hovedinnhold

Dressing med mandler og ristet hvitløk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Denne veganske dressingen er kremet og tykk, perfekt både som dressing og dipp - og med nydelig smak av ovnsristet hvitløk og timian! Hjemmelaget dressing er enkel å lage, god og dessuten er den full av sunt fett, E-vitamin og kalsium - takket være mandlene. Dressingen smaker fantastisk ved siden av grillmat, over en bakt potet eller en grønn salat. Du kan også ha den ved siden av ovnsristede grønnsaker, eller som dipp til friske grønnsaker eller litt godt brød. Mulighetene er mange med denne gode dressingen! Oppskriften bruker ferdig bløtlagte mandler (1-2 timer i kaldt vann).

Total tid: 50 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål md hvitløk- og mandeldressing på en mørk fjøl, med oppkuttede stenger av paprika, selleri og gulrot.
Denne deilige dressingen tar en enkel salat til et nytt nivå, og er også perfekt å bruke som en dipp til ferske grønnsaker.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 200 °C.

  2. Rist hvitløken i ovnen
    Behold hvitløken hel, men skjær bort toppene på alle feddene. Legg hvitløken på aluminiumfolie, drypp litt olivenolje over, og brett folien igjen. Ovnsrist hvitløken ved 200 °C i 40-45 minutter til feddene er gylne og myke. Avkjøl.

  3. Skyll mandlene
    Hell bort vannet mandlene har ligget i, og skyll de godt i rent vann.

  4. Fjern skallet på hvitløken
    Fjern skallet på hvitløken, og legg de ristede feddene i en blender.

  5. Tilsett resten av ingrediensene i en blender
    Legg mandlene, sammen med vann, olivenolje, sitron, timian og et godt dryss salt, i blenderen med hvitløken. Kjør blandingen til den er en glatt, klumpfri dressing. Smak til med mer salt hvis det trengs.