Gå til hovedinnhold

en skål med julekrydra mandler, hasselnøtter og cashew står på en festlig serviett med juletrær og pakker.
Julekrydra nøtter er en god snacks mens du pynter til jul. Foto: Mari Hult

Julekrydra nøtter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
Brente mandler med en vri! Julekrydra nøtter er noen aldeles nydelige nøtter som du kan servere som snacks, eller legge i glass og gi som presanger til jul! Oppskriften er litt som brente mandler, men med mer smak, slik som kanel, og flere sorter nøtter. Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen. Én oppskrift gir ca. 1 stort glass med julekrydra nøtter. Lyst til å prøve annet julesnop du kan knaske på mens du pynter til jul? Se oppskriften på serinakaker og peppernøtter!

Total tid: 25 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 100 g brunt sukker
  • 50 g vegansk margarin
  • 0.5 ts muskat
  • 0.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts salt
  • 4 dl mandler
  • 2.5 dl hasselnøtter
  • 2.5 dl cashewnøtter

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 ℃. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Bland ingredienser i en bolle
    Rør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.
  3. Stek nøttene
    Fordel alt utover stekebrettet og sett dem i ovnen. Stekes i 7-10 minutter, avhengig av ovnen din. Pass på at det ikke brenner seg.
  4. Brekk nøttene fra hverandre
    Ta brettet ut av stekeovnen og la det stå i noen minutter. Brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl.
  5. De julekrydra nøttene er klar til å nytes
    Da er det bare å servere nøttene i en fin skål på bordet, eller pakke dem inn som flotte, hjemmelagde julegaver. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.