Gå til hovedinnhold

Jackfruit BBQ burger med guacamole, jalapenos og spinat på en fjøl.
Denne vegetarburgeren bruker "pulled jackfruit" istedenfor "pulled pork".

Jackfruit BBQ-burger med guacamole og jalapeños

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt
Server jackfruit BBQ-burgeren på en seng av spinat, guacamole og topp det hele med smakfulle jalapeños! I denne oppskriften lager du en vegansk "pulled pork" med jackfrukt og en superenkel hjemmelaget BBQ-saus. Jackfrukt finnes ofte hermetisk på hyllen som er dedikert til utenlandske varer i matbutikken. Server med ønsket salat og hamburgerbrød.

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 2

INGREDIENSER 

  • 1 boks jackfrukt "in brine", ikke "in syrup"

Superrask BBQ-saus

  • 4 stk myke dadler små, ta ut kjernen
  • 4 ss tomatpuré
  • ½ ss eplecidereddik
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts hvitløkspulver
  • 1 ts tamari eller soyasaus
  • 1 ts olje
  • Vann til ønsket konsistens

Guacamole

  • 1-2 stk hvitløksfedd
  • 2 cm chili
  • 1 stk avokado
  • ½ stk lime saften

Til servering

  • 2 stk hamburgerbrød grove
  • Jalapeños på glass
  • Ønsket mengde salat isbergsalat, spinat eller annen salat

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag BBQ-saus
    Bruk en stavmikser og kjør dadler, tomatpuré, eddik, paprikapulver, chili, hvitløkspulver, tamari og olje til en glatt dressing. Spe på med vann til ønsket konsistens.
  2. Riv jackfrukten i biter
    Ta jackfrukten ut av boksen og hell av vannet. Skjær av den ytre harde biten. Riv resten av jackfrukten i mindre biter - den skal da se ut som "pulled pork".
  3. Bland jackfrukt og BBQ-saus i en stekepanne
    Ha jackfrukten i en stekepanne og hell over BBQ-sausen. Stek i noen minutter - den skal egentlig bare varmes opp. Spe på med vann etter ønske.
  4. Lag guacamole
    Finhakk hvitløk og chili. Mos inn avokado i blandingen. Rør inn limesaften.
  5. Varm burgerbrødene
    Varm hamburgerbrødene i 3-5 minutter på 200 ℃ i ovnen.
  6. Sett sammen jackfruit BBQ-burgeren
    Legg over spinat, guacamole, jackfrukt med BBQ og jalapeños mellom burgerbrødene. Serveres varme!