Jackfruit BBQ-burger med guacamole og jalapeños
Server jackfruit BBQ-burgeren på en seng av spinat, guacamole og topp det hele med smakfulle jalapeños! I denne oppskriften lager du en vegansk "pulled pork" med jackfrukt og en superenkel hjemmelaget BBQ-saus. Jackfrukt finnes ofte hermetisk på hyllen som er dedikert til utenlandske varer i matbutikken. Server med ønsket salat og hamburgerbrød.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 2
INGREDIENSER
- 1 boks jackfrukt "in brine", ikke "in syrup"
Superrask BBQ-saus
- 4 stk myke dadler små, ta ut kjernen
- 4 ss tomatpuré
- ½ ss eplecidereddik
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts chilipulver
- ½ ts hvitløkspulver
- 1 ts tamari eller soyasaus
- 1 ts olje
- Vann til ønsket konsistens
Guacamole
- 1-2 stk hvitløksfedd
- 2 cm chili
- 1 stk avokado
- ½ stk lime saften
Til servering
- 2 stk hamburgerbrød grove
- Jalapeños på glass
- Ønsket mengde salat isbergsalat, spinat eller annen salat
FREMGANGSMÅTE
- Lag BBQ-sausBruk en stavmikser og kjør dadler, tomatpuré, eddik, paprikapulver, chili, hvitløkspulver, tamari og olje til en glatt dressing. Spe på med vann til ønsket konsistens.
- Riv jackfrukten i biterTa jackfrukten ut av boksen og hell av vannet. Skjær av den ytre harde biten. Riv resten av jackfrukten i mindre biter - den skal da se ut som "pulled pork".
- Bland jackfrukt og BBQ-saus i en stekepanneHa jackfrukten i en stekepanne og hell over BBQ-sausen. Stek i noen minutter - den skal egentlig bare varmes opp. Spe på med vann etter ønske.
- Lag guacamoleFinhakk hvitløk og chili. Mos inn avokado i blandingen. Rør inn limesaften.
- Varm burgerbrødeneVarm hamburgerbrødene i 3-5 minutter på 200 ℃ i ovnen.
- Sett sammen jackfruit BBQ-burgerenLegg over spinat, guacamole, jackfrukt med BBQ og jalapeños mellom burgerbrødene. Serveres varme!