Gå til hovedinnhold

Hvitløkssmør med timian og sitron

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Denne oppskriften er perfekt dersom du elsker hvitløkssmør, men ikke vil lage det helt fra bunnen av. Du kan såklart lage smøret selv, men det funker helt fint å bare trikse til det butikkjøpte smøret. Gjør den vegansk ved å kjøpe smør uten melk. Det finnes mange veganske smørmerker på butikken som smaker kjempegodt og salt! Hvitløkssmøret passer utmerket til hvitløksbaugetter, og alle typer ristet brød, men også på nykokte poteter eller andre retter du ville brukt smør med litt ekstra smak. En oppskrift gir 1 pakke smør, men du kan selfølgelig lage så mye du trenger. Oppbevares i kjøleskap.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Gul og fyldig hvitløkssmør i en skål, dandert med ferske blader av timian.
Hjemmelaget hvitløkssmør passer utmerket på baguetter, poteter og grillede grønnsaker!

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk hvitløk
    Hakk hvitløken i mindre biter.

  2. Kjør hvitløk og urter i en blender
    Ha hvitløk og urter i en blender til det blir helt finhakket. Obs! Bruker du timian, bør du enten ta vekk litt av stilken eller hakke det godt opp før du har i de andre ingrediensene. Timian har en grov stilk som ikke vil hakkes like godt opp om du har i urtene til slutt.

  3. Legg til resten av ingrediensene
    Ha så i smør, sitron og salt. Kjør på nytt til alt er blandet.

  4. Hvitløkssmøret er klar til bruk
    Hvitløkssmøret er nå smøreklart og kan brukes på brød eller smeltes på nybakte poteter! Smøret holder seg lenge i kjøleskap. Ha det over i en lufttett boks eller i tilbake i smørpakken.

Tips!

  • Bruk hvitløkssmøret til brød og lag hvitløksbaguetter! Kjøp halvstekte, eller bak selv. Skjer skiver i baguetten (men ikke helt igjennom) og smør på en god klatt med hvitløkssmør mellom hver skive. Stek de ferdig i ovnen.
  • Hvitløkssmør er også kjempegodt som tilbehør til suppe, lasagne og gryteretter.