Gå til hovedinnhold

Hummus

OPPSKRIFTEN LAGET AV NOAH oppskriftshefte

Hummus er en kikertbasert dipp og har en frisk smak av hvitløk. Den passer perfekt som tilbehør til falafel, wraps eller som pålegg på brødskiven. Denne oppskriften på hjemmelaget hummus er nærmest avhengighetsskapende! Prøv den med ferskt pitabrød eller bruk den som en kremete dipp til agurk- og gulrotstaver.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hånd dypper et stykke pitabrød i en kremete hummus med olivenolje og krydder.
Hjemmelaget hummus passer perfekt som pålegg, dipp eller tilbehør.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor
    Kjør kikerter, hvitløk, olivenolje, tahini, koriander/persille, sitron, salt og pepper i en foodprosessor til pålegget blir jevnt.

  2. Tilpass konsistensen med vann
    Tilsett eventuelt litt vann for å få riktig konsistens.

  3. Server og pynt hummusen
    Hell gjerne litt olivenolje over hummusen på serveringsfatet. Pynt med ferske koriander- eller persilleblader.

Tips!

  • Lag egen tahini ved å kjøre ca. tre deler sesamfrø og en del olje i en foodprosessor til det blir en jevn masse (bestem mengden selv).
  • Varier smaken ved å tilsette f.eks. finhakket fersk chili, spisskummen og pinjekjerner.