Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget ricotta på cashewnøtter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Fantastisk autentisk ricotta-inspirert ost laget på cashewnøtter. Kremet, rik og helt vegansk! Hjemmelaget ricotta er perfekt som pålegg, dipp eller fyll i veganske retter, slik som stekte cherrytomater og polentafocaccia. Selve oppskriften tar kun 10 minutter, men bruker bløtlagte cashewnøtter du bløtlegger over natten eller minst 4 timer. 1 porsjon gir ca. 450 g vegansk ricotta. Oppskriften på cashew-ricotta har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
oversiktsbilde av frokostbord med brød, ricotta, frukt
Denne kremete hjemmelagde ricottaen er like godt som pålegg, som til dipp.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kjør alle ingrediensene i en blender
    Kjør de bløtlagte cashewnøttene, næringsgjær, hvitløk, sitron, vann og eventuelt hvit miso og urter i en blender eller food prosessor.

  2. Kjør til du har fått rett konsistens
    Tilsett nok væske for å oppnå en tykk, kremet og jevn konsistens. Skrap ned sidene av blenderen underveis, da massen kan sette seg fast.

  3. Server som dipp, tilbehør eller bruk ricottaen i andre matretter
    Denne enkle veganske ricottaen er nå klar til å nytes! Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.