Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Fantastisk autentisk ricotta-inspirert ost laget på cashewnøtter. Kremet, rik og helt vegansk! Hjemmelaget ricotta er perfekt som pålegg, dipp eller fyll i veganske retter, slik som stekte cherrytomater og polentafocaccia. Selve oppskriften tar kun 10 minutter, men bruker bløtlagte cashewnøtter du bløtlegger over natten eller minst 4 timer. 1 porsjon gir ca. 450 g vegansk ricotta. Oppskriften på cashew-ricotta har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Kjør alle ingrediensene i en blender
Kjør de bløtlagte cashewnøttene, næringsgjær, hvitløk, sitron, vann og eventuelt hvit miso og urter i en blender eller food prosessor.
Kjør til du har fått rett konsistens
Tilsett nok væske for å oppnå en tykk, kremet og jevn konsistens. Skrap ned sidene av blenderen underveis, da massen kan sette seg fast.
Server som dipp, tilbehør eller bruk ricottaen i andre matretter
Denne enkle veganske ricottaen er nå klar til å nytes! Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.