Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Brun saus hører til julemiddagen, og denne hjemmelagde luksusvarianten setter en skikkelig spiss på måltidet! Med rike og fyldige smaker som steinsopp, laurbærblad, rødvin og syltetøy, har du en ekte festsaus som kan helles over rosmarin-poteter, nøttesteker og tofu-ribber. Lager du nøttestek, kan du bruke bløtevannet fra steinsoppen og droppe egen steinsopp i denne sausen. Oppskriften på brun saus er uten melk, smør eller andre meieriprodukter.
Bløtlegg steinsopp
Bløtlegg den tørkede steinsoppen i det varme vannet.
Skrell og hakk grønnsaker
Skrell løk og gulrøtter, grovhakk de deretter. Grovhakk selleristengene. Plukk soppen ut av vannet (ta vare på bløtevannet) og grovhakk den og. Finhakk timian.
Ta frem en gryte
Ha oljen i en gryte som du setter på medium varme. Ha i alle grønnsakene og timian og stek i 10 minutter, mens du jevnlig vender på det hele.
Tilsett laurbærblad, rødvin og syltetøy
Ha deretter i laurbærblad, rødvin og syltetøy og stek videre til det begynner å bli klissete. Rør inn hvetemel og la det steke i et minutt til.
Rør inn resten av ingrediensene
Rør deretter inn miso, tomatpuré og eddik, og hell til slutt inn bløtevannet fra soppen og grønnsakskraften mens du visper godt.
La sausen koke
La sausen koke i cirka 10 minutter, fisk ut laurbærbladene og kjør sausen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Istedenfor dette kan du eventuelt sile sausen gjennom en finkornet sil.
Smak til og server
Smak til brun sausen med salt og pepper og den er klar til servering!