Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne friske papayasalaten er en ekte hyllest til thailandsk matkultur. Inspirert av «som tam», en populær salat med umoden papaya, kombinerer den det friske og sprø med varme fra chili og hvitløk. Med litt lime, brunt sukker, urter og peanøtter har du en smaksbombe av en salat som inneholder både salt, søtt, syrlig, sterkt og umami! Finner du ikke vietnamesisk dipsaus på butikkhyllen, kan du også lage den selv. Perfekt som hovedrett, eller som tilbehør til vårruller. (Obs: Noen mennesker kan oppleve magebesvær ved inntak av ubehandlede aspargesbønner. Et alternativ er å koke de raskt, eller bruke sukkererter eller margerter istedenfor.) Oppskriften på grønn papayasalat er fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag dressingen
Bruk en morter eller mikser til å lage dressingen. Knus chili, hvitløk, sesamfrø og peanøtter til en grov pasta. Bland inn limesaften, vietnamesisk dipsaus og brunt sukker. Rør godt.
Forbered grønnsakene
Riv papayaen grovt eller bruk en mandolin for å lage brede og tynne bånd. Legg det i en stor bolle med de grønne bønnene.
Bland sammen salaten
Hell dressingen over papayaen og bønnene. Bland godt med hendene slik at smakene trekker godt inn. Tilsett tomater, spirer, vårløk, basilikum og koriander. Vend det hele forsiktig sammen.
Topp og server
Grovhakk og rist peanøtter lett i en tørr panne til topping. Server salaten i porsjonsskåler, topp med ristede peanøtter og en limebåt til hver.