Gå til hovedinnhold

Vårruller

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Vårruller er fantastisk godt og mye enklere å lage enn du tror! Dette er en baseoppskrift så ta gjerne utgangspunkt i det du har i kjøleskapet og skuffer, og tilpass egne smakspreferanser. Perfekt resteoppskrift! Denne oppskriften gir ingen spesifikke mengder på de ulike ingrediensene, men ment som inspirasjon til en enkel og god vårrulloppskrift som du kan lage i ovnen.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Sprøstekte vårruller stablet oppå hverandre på et serveringsfat av tre., dandert med cherrytomater, og chilisaus.
Sprø og varme vårruller er den perfekte restemiddagen til travle dager.

FREMGANGSMÅTE

  1. Klargjør vårrullpapir
    Vårrullpapir/ark/plater selges ofte ferdiglaget i frysedisken. Ta dem ut av fryseren til tining når de skal brukes.

  2. Kok nudler
    Kok opp vann i en kjele, og tilsett glassnudler. Tilbered etter emballasjens henvisning.

  3. Kutt grønnsaker og tilsett soyasaus
    Kutt hodekål i biter, rasp gulrot, og finhakk rødløk, koriander, ingefær og hvitløk. Tilsett ønsket mengde soyasaus.

  4. Stek grønnsaker i kjele
    Stek grønnsakene i en stor kjele med olje, til kålen synker sammen. Tilsett hvitløk og koriander mot slutten av steketiden, for mest mulig smak.

  5. Tilsett glassnudler
    Når grønnsakene er stekt, tilsett glassnudler.

  6. Kutt og stek tofu
    Kutt tofu i terninger, og tilsett ønsket type og mengde krydder. Stek i stekepanne, med olje. Tilsett tofu i røren med grønnsaker og nudler.

  7. Forvarm ovnen
    Sett stekeovnen på 200 °C.

  8. Sett sammen vårrullene
    Legg en liten haug med fyll midt på papiret. Brett den nederste klaffen over fyllet. Sidene brettes inn som en konvolutt, før den rulles sammen.

  9. Legg på stekebrett og stek
    Legg vårrullene på et bakebrett. Pensle med olje og stek på 200 °C til de er gylne.