Gå til hovedinnhold

Fylt aubergine med bønner og chili

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Det finnes mange kreative måter å bruke aubergine på. Du kan ovnsbake de, steke de og fritere de og selvfølgelig fylle de med masse gode smaker. Denne oppskriften på ovnsbakte fylte auberginer vil definitivt bli en ny favoritt! Auberginen er fylt med en fantastisk blanding av ulike belgvekster som er fulle av protein, sterk chili og en vegansk ost som du tilsetter litt syrlig sitronsaft i. Lag for eksempel vegansk ricotta-ost fra bunnen av eller en plantebasert feta-ost med tofu til retten! En virkelig imponerende middag inspirert av Midtøstens smaker. Oppskriften på fylt aubergine med bønner og chili har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Møre og nystekte aubergine fylt med bønner og chili.
Møre auberginer fylt med bønner og chili passer godt som hovedrett og tilbehør! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forberedelse av chiliene
    Lag et snitt langs midten av chiliene, men ikke skjær helt gjennom eller kutt spissen. Fjern frøene og legg dem til side (kan brukes senere for ekstra styrke).

  2. Forberedelse av auberginen
    Lag et lengdesnitt i hver aubergine som ikke er dypere enn 1/4 av tykkelsen. Lag et andre snitt parallelt med det første for å fjerne en 1 cm bred kile av fruktkjøttet. Fjern skallet fra kilen og grovhakk fruktkjøttet.

  3. Stek chili og aubergine i en stekepanne
    Varm olje i en wok eller stor stekepanne. Stek de splittede chiliene i 1-2 minutter til de bobler. Fjern og legg på kjøkkenpapir. Stek deretter auberginene i samme olje i cirka 10 minutter, snu jevnlig for å unngå brenning. Fjern og legg på kjøkkenpapir.

  4. Lag av fyllet
    Varm litt olje i en kasserolle. Tilsett karvefrø og løk, stek i 2 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk og det hakkede auberginekjøttet, stek i 1 minutt. Tilsett malt bukkehornsfrø og paprika, stek i 1 minutt til. Hell i rødvin, la det koke i 20 sekunder. Tilsett tomater, sultaner, sitronsaft og kanel. La det koke i 10-15 minutter til tomatene er myke og smakene har blandet seg godt. Ta av varmen.

  5. Forberedelse av ostefyllet
    Bland den veganske osten med sitronskall, hakket mynte og chilifrø (hvis ønsket). Fyll chiliene med en skje osteblanding.

  6. Montering og steking
    Fyll hulrommene i auberginene med tomatblandingen og press deretter de fylte chiliene ned i åpningen. Legg alle fire auberginer i en ildfast form. Hell eventuell ekstra saus rundt kantene. Stek i ovnen på 180°C i 15-20 minutter til alt er gjennomstekt.

  7. Tilberedning av tilbehør
    Bland alle ingrediensene i ris- og bønnene sammen og server som tilbehør til de fylte auberginene.