Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forberedelse av chiliene
Lag et snitt langs midten av chiliene, men ikke skjær helt gjennom eller kutt spissen. Fjern frøene og legg dem til side (kan brukes senere for ekstra styrke).
Forberedelse av auberginen
Lag et lengdesnitt i hver aubergine som ikke er dypere enn 1/4 av tykkelsen. Lag et andre snitt parallelt med det første for å fjerne en 1 cm bred kile av fruktkjøttet. Fjern skallet fra kilen og grovhakk fruktkjøttet.
Stek chili og aubergine i en stekepanne
Varm olje i en wok eller stor stekepanne. Stek de splittede chiliene i 1-2 minutter til de bobler. Fjern og legg på kjøkkenpapir. Stek deretter auberginene i samme olje i cirka 10 minutter, snu jevnlig for å unngå brenning. Fjern og legg på kjøkkenpapir.
Lag av fyllet
Varm litt olje i en kasserolle. Tilsett karvefrø og løk, stek i 2 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk og det hakkede auberginekjøttet, stek i 1 minutt. Tilsett malt bukkehornsfrø og paprika, stek i 1 minutt til. Hell i rødvin, la det koke i 20 sekunder. Tilsett tomater, sultaner, sitronsaft og kanel. La det koke i 10-15 minutter til tomatene er myke og smakene har blandet seg godt. Ta av varmen.
Forberedelse av ostefyllet
Bland den veganske osten med sitronskall, hakket mynte og chilifrø (hvis ønsket). Fyll chiliene med en skje osteblanding.
Montering og steking
Fyll hulrommene i auberginene med tomatblandingen og press deretter de fylte chiliene ned i åpningen. Legg alle fire auberginer i en ildfast form. Hell eventuell ekstra saus rundt kantene. Stek i ovnen på 180°C i 15-20 minutter til alt er gjennomstekt.
Tilberedning av tilbehør
Bland alle ingrediensene i ris- og bønnene sammen og server som tilbehør til de fylte auberginene.