Gå til hovedinnhold

Ful medames med ruccolasalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Ful medames, ofte bare kalt fūl, er en stuing av favabønner servert med friske grønnsaker og urter. Retten er mest kjent fra Egypt, men har også blitt populær over hele Midtøsten. Bønnestuingen spises normalt til frokost eller lunsj sammen med tynne brød og hummus, og er også god som en varmende siderett. Oppskriften på Ful medames og ruccolasalat gir ca 4-6 porsjoner og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fargerik ful medames - en bønnestuing fra midtøsten, sammen med ruccolasalt og flatbrød.
Vegansk ful medames, også kalt foul eller fūl, er en varmende bønnestuing. Perfekt med frisk ruccolasalat og brød. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm olje i en kjele
    Varm litt olje i en kjele, tilsett løken og stek i 1 minutt. Ha i hvitløk og spisskummen, og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett tomater, kikerter og 3/4 deler av favabønnene. Resten av boksen med favabønner skal blendes til en puré før du rører den inn i gryten.

  2. Kok stuingen
    Kok opp stuingen, senk varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn halvparten av persillen, samt limeskall og saft fra halvparten av limen. Smak til med salt og pepper.

  3. Lag ruccolasalaten
    Bland ruccola, agurk, paprika og rødløk i en bolle. Lag en enkel dressing med saften fra resten av limen, en skvett olivenolje og resten av persillen. Vend dressingen inn i salaten.

  4. Server ruccolasalaten med bønnestuing og tynne brød
    Fordel salaten i skåler, topp med en øse av stuingen, og server med ønsket brød.