Gå til hovedinnhold

Fritert femkrydder-doughnut med kokos- og pastinakkrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Disse søte doughnutsene byr på en uventet overraskelse: en fløyelsmyk krem laget av pastinakk! Kombinasjonen av kokos, kinesisk femkrydder og en søt, sprø overflate, gjør dette til en virkelig imponerende dessert, både i smak og presentasjon. En unik godbit som bringer asiatiske toner til det klassiske doughnut-konseptet. 1 oppskrift er nok til ca. 4 porsjoner. Oppskriften på femkrydder-doughnut er fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 4 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
kinesisk femkrydder doughnuts rullet i krydret sukker på et keramikkfat.
Avlange doughnuts med en sprø yte og luftig deig! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag gjærblanding til deigen
    I en liten bolle, bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå i 15 minutter.

  2. Ta frem en stor bolle til deigen
    I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, bakepulver, sukker, salt og femkrydder. Hell i gjærblandingen og bland til en jevn deig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den heve et lunt sted i 2-3 timer, til deigen har doblet seg i størrelse.

  3. Form doughnutsene
    Legg frem et bakepapir drysset med mel. Ta en neve deig og rull den ut til en tykk «pølse» med hendene (bruk litt mel på hendene for enklere håndtering). Legg den på bakepapiret. Gjenta med resten av deigen. Dekk smultringene med et lett fuktet kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 20 minutter.

  4. Lag pastinakkrem
    Smelt smøret i en kjele på middels varme og tilsett pastinakkbitene. Når de begynner å bli myke, tilsett sukker, muskat og en liten skvett vann. La det koke til en tykk og myk masse.

  5. Miks pastinakkblandingen
    Kjør blandingen med stavmikser eller i blender sammen med soyafløten til en glatt krem.

  6. Friter doughnutsene
    Varm opp olje i en dyp gryte eller frityrkoker. Friter doughnutsene til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Ta dem opp og legg dem på kjøkkenpapir for å la oljen renne av.

  7. Rull doughnutsene i kryddersukker
    Bland litt sukker med litt femkrydder (f.eks. i en liten ildfast form). Rull de ferdigstekte doughnutsene i sukkerblandingen mens de fortsatt er varme.

  8. Servering
    Server doughnutsen med pastinakkrem og pisket kokosfløte i små skåler ved siden av til dipping. Du kan også bruke en sprøytepose og fylle eller toppe doughnutsene med puréen.