Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag gjærblanding til deigen
I en liten bolle, bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå i 15 minutter.
Ta frem en stor bolle til deigen
I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, bakepulver, sukker, salt og femkrydder. Hell i gjærblandingen og bland til en jevn deig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den heve et lunt sted i 2-3 timer, til deigen har doblet seg i størrelse.
Form doughnutsene
Legg frem et bakepapir drysset med mel. Ta en neve deig og rull den ut til en tykk «pølse» med hendene (bruk litt mel på hendene for enklere håndtering). Legg den på bakepapiret. Gjenta med resten av deigen. Dekk smultringene med et lett fuktet kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 20 minutter.
Lag pastinakkrem
Smelt smøret i en kjele på middels varme og tilsett pastinakkbitene. Når de begynner å bli myke, tilsett sukker, muskat og en liten skvett vann. La det koke til en tykk og myk masse.
Miks pastinakkblandingen
Kjør blandingen med stavmikser eller i blender sammen med soyafløten til en glatt krem.
Friter doughnutsene
Varm opp olje i en dyp gryte eller frityrkoker. Friter doughnutsene til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Ta dem opp og legg dem på kjøkkenpapir for å la oljen renne av.
Rull doughnutsene i kryddersukker
Bland litt sukker med litt femkrydder (f.eks. i en liten ildfast form). Rull de ferdigstekte doughnutsene i sukkerblandingen mens de fortsatt er varme.
Servering
Server doughnutsen med pastinakkrem og pisket kokosfløte i små skåler ved siden av til dipping. Du kan også bruke en sprøytepose og fylle eller toppe doughnutsene med puréen.