Gå til hovedinnhold

Enkel asiatisk middag med marinert tofu

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Behøver du en rask middagsoppskrift? Prøv denne enkle asiatiske retten med marinert tofu og grønnsaker! Tofu stekes og legges i en smaksrik marinade som består av kun 4 ingredienser. Av grønnsaker bruker oppskriften paprika, squash, løk, sjampinjong, sukkererter og spinat som du kan la putre i en valgfri asiatisk saus. I tillegg til å være en enkel og rask middag, kan den også varieres på flere måter. Bruk opp grønnsakene som synger på siste værs i kjøleskapet og vær kreativ med nye grønnsakskombinasjoner.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
enkel asiatisk middag med marinert tofu
Marinert tofu passer til mange grønnsaker, så eksperimenter gjerne med de du liker best. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok ris
    Kok risen (eller nudlene) etter anvisningen på pakken og sett til side.

  2. Skjær grønnsaker
    Hakk løken og sett til side. Skjær sjampinjong i skiver og sett til side. Skjær paprika og squash i ønsket størrelse.

  3. Stek sjampinjong
    Stek soppen godt i olje. Krydre med salt og pepper. Legg soppen til side på et fat.

  4. Tilsett løk, paprika og squash
    Stek så løken til den begynner å bli myk. Ha i paprika og squash og stek ytterligere 2 minutter.

  5. Tilsett saus og resten av grønnsakene
    Tilsett teriyakisausen, rør rundt og la det stå og putre i 5 minutter. Ha i sukkererter og spinat og la det koke i ytterligere 2 minutter. Rør inn soppen rett før servering, eventuelt sett sopp-fatet på bordet som tilbehør.

  6. Stek tofuterninger i olje
    Skjær tofuen i små terninger og stek dem i olje. Tilsett olje ved behov, pannen skal ikke bli "tørr". Pass på at du ikke har for mye tofu i stekepannen samtidig, slik at alle bitene blir stekt jevnt.

  7. Bland tofumarinaden i en bolle
    Ha soyasaus, malt koriander, spisskummen og presset hvitløk i en bolle og bland godt sammen.

  8. Mariner tofuen i blandingen
    Når tofuen er stekt slik at den har fått litt farge, legg den oppi marinaden. Bland godt slik at alle bitene blir marinert. La det stå i ca. 10 minutter, ta tofubitene opp av marinaden og stek dem igjen i ca. 5 minutter.

  9. Middagen er klar til servering
    Den marinerte tofuen serveres sammen med grønnsakene og en porsjon ris eller nudler.

Tips!

  • Andre grønnsaker som passer til denne retten er babymais, brokkoli, grønne bønner, gulrot, løk, vannkastanjer og bambusskudd.
  • For en indisk variant: Bruk en indisk ferdigsaus til grønnsakene.
  • Forslag til egnede grønnsaker for en indisk variant er blomkål, kokte poteter, søtpoteter, gulrot, løk og babymais.
  • Tilsett gjerne kikerter fra boks i tillegg til grønnsakene om du blander med en indisk saus. Retten smaker godt med nanbrød, mangochutney og mangopickles.