Bondekaker
Her får du en enkel oppskrift på bondekaker med sprø skorpe og knasende biter av mandler! Bondekaker er en juleklassiker med røtter i Sverige, men som fant veien til det norske kjøkken etter 2. verdenskrig. Disse småkakene er også populære i Danmark med sin lune smak av kanel. Inviter venner og familie på en hyggelig jule-"fika", eller gi dem bort som velsmakende presanger i høytiden. Én oppskrift gir ca. 40 veganske bondekaker. Leter du etter flere spiselige julegaver? Sjekk ut oppskriften på kokosmakroner og julekrydra nøtter!
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 100 g mandler
- 175 g vegansk margarin
- 175 g sukker
- 1 dl sirup
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 375 g hvetemel
FREMGANGSMÅTE
- Grovhakk mandlerGrovhakk mandlene i en foodprosessor. De skal ikke bli til mel, men ha lengder på noen millimeter helst. Legg dem i en stor bolle.
- Bland ingredienser i foodprosessorenEtter du har tatt ut mandlene, kan du deretter ha i margarin, sukker, sirup, natron og kanel i maskinen. Kjør til det er helt jevnt.
- Legg over i den store bollen med mandlerLegg margarinblandingen i bollen med hakka mandler. Jobb inn hvetemel til det blir en deig.
- Form pølser av deigenForm en eller to pølser av deigen, diameter på cirka 5 cm er bra. Flytt disse til kjøleskapet, la de ligger minst en halvtime slik at de fester seg godt. Da blir de lettere å skjære fine skiver av.
- Sett på stekeovnenSett stekeovnen på 200 ℃. Kle tre stekebrett med bakepapir. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skjær den i tynne skiver. 3-5 mm tykkelse er bra.
- Stek bondekakeneFordel skivene ut over stekebrettene, og stek dem i 7-10 minutter. Kakene skal bli gylne i kantene, men ikke over hele overflaten (da blir de så harde). Husk at de stiver litt etter steking også.
- Server bondekaker på et fint fatAvkjøl kakene på rist, og server de på et fint fat. Oppbevares i lufttett kakeboks.