Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Grovhakk mandler
Grovhakk mandlene i en foodprosessor. De skal ikke bli til mel, men ha lengder på noen millimeter helst. Legg dem i en stor bolle.
Bland ingredienser i foodprosessoren
Etter du har tatt ut mandlene, kan du deretter ha i margarin, sukker, sirup, natron og kanel i maskinen. Kjør til det er helt jevnt.
Legg over i den store bollen med mandler
Legg margarinblandingen i bollen med hakka mandler. Jobb inn hvetemel til det blir en deig.
Form pølser av deigen
Form en eller to pølser av deigen, diameter på cirka 5 cm er bra. Flytt disse til kjøleskapet, la de ligger minst en halvtime slik at de fester seg godt. Da blir de lettere å skjære fine skiver av.
Sett på stekeovnen
Sett stekeovnen på 200 °C. Kle tre stekebrett med bakepapir. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skjær den i tynne skiver. 3-5 mm tykkelse er bra.
Stek bondekakene
Fordel skivene ut over stekebrettene, og stek dem i 7-10 minutter. Kakene skal bli gylne i kantene, men ikke over hele overflaten (da blir de så harde). Husk at de stiver litt etter steking også.
Server bondekaker på et fint fat
Avkjøl kakene på rist, og server de på et fint fat. Oppbevares i lufttett kakeboks.