Gå til hovedinnhold

Avokadotoast med edamame og chili

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne oppskriften på avokadotoast med edamame og chili er en enkel, næringsrik og utrolig god måte å starte dagen på. Full av omega-6 og essensielle fettsyrer kroppen trenger, er denne toasten en favoritt hos de fleste. Avokadotoast er en klassiker som finnes på brunsjmenyer verden over – og med et hint av edamame og chili får du en ekstra smakfull vri på kort tid! Oppskriften på edamame- og chiliguacamole på toast har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Toast genereøst toppet med edamame og chili guacamole. Akkompagnert med en skive sitron ved siden av.
Avokadotoast med en edamame og chilivri! Rask og herlig til frokost, brunsj eller lunsj. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag guacamolen
    Ha avokado, edamamebønner, sitronsaft, hvitløk, sennep, chiliflak, salt og pepper i en middels stor bolle. Bland forsiktig slik at ingrediensene kombineres, men pass på å ikke mose avokadoen og edamamebønnene for mye – de skal beholde litt tekstur.

  2. Toast brødet
    Rist surdeigsbrødet til det er gyllent og sprøtt.

  3. Monter retten
    Drypp olivenolje over toasten og topp med en raus mengde edamame-chiliguacamole.

  4. Server avokadotoasten med det lille ekstra
    Pynt med noen mynteblader, en skvis sitron, og smak til med litt ekstra salt og pepper hvis ønskelig.