Gå til hovedinnhold

Fredagskos? 5 digge oppskrifter å prøve i helgen  

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 12. september

Fredagskvelden er her, og etter en lang uke, hva er vel bedre enn å parkere seg i sofaen, åpne en app (eller nettside) og bestille seg noe godt til middag?

Helgen er til for å kose seg, og enten man foretrekker pizza eller sushi – eller en Thai eller indisk – så finnes det i dag en hav at takeaway-utvalg å velge mellom for de fleste av oss.

Men en ting er sikkert – det er ikke billig å bestille mat hjem. Og i mange tilfeller ikke spesielt sunt heller. Så hva om man heller kunne slengt de samme rettene sammen hjemme på kjøkkenet? Med bare et fåtall ingredienser, og en halvtimes tid?

Den gode nyheten er at med Veggisnytt så kan du faktisk det – for hos oss finner du nå oppskrifter for enhver gane og anledning, så her er det bare å søke (og prøve!) seg frem til egne favoritter.

Takeaway? Ta heller en fake-away denne helgen med en av disse:

1 Loaded nachos

Hvem elsker vel ikke nachos? Og denne fylte versjonen toppet med hjemmelaget vegansk ost er en overdådig variant som er toppet med ingredienser som gjør en lett snack til et helt måltid.

Klikk her for full oppskrift

Fylte nachos med grønnsaker og vegansk ost.
Fysen på tex-mex? Du kommer til å digge disse fylte veganske nachoene.

2 Pestopizza med spinat og artisjokk

Pizza er en helge-kos klassiker, og denne pizzaen med pesto istedenfor tomatsaus bare MÅ prøves.

Topp pizzaen med plantebasert ost, slik som soyaost eller vegansk cheddar og mozzarella. Og tips: Barna kommer til å elske det som du istedenfor en stor pizza lager flere mini-pizzaer! Bruk et kjøkkenglass og stikk ut små pizzabunner før du legger på fyllet. Perfekt som selskapsmat.

Klikk her for full oppskrift

Pestopizza med spinat og artisjokk
Denne lekre veganske pizzaen er i ovnen og klar før du engang får åpnet appen og bestilt en takeout pizza.

3 Vegansk chop suey i enkel hjemmelaget saus

Chop suey er en kinesisk matrett som er enkel å lage, og utrolig smakfull! Perfekt for travle dager der du egentlig ikke har tid til å lage middag. Denne oppskriften på vegansk chop suey bruker tørkede soyabiter, men du kan lett erstatte soyabitene med andre plantebaserte kjøttalternativer som finnes i frysedisken.

Klikk her for full oppskrift

Vegansk chop suey i enkel hjemmelaget saus
Bestille kina-mat hjem? Prøv heller denne, som du enkelt kan lage selv på kjøkkenet hjemme.

4 Vegansk sushi

Sushi betyr «ris med eddikblanding» og risen kan selvsagt varieres i det uendelige med forskjellige grønnsaker. Du kan også variere hvilken type sushi du vil lage med sushirisen, slik som nigiri-sushi (avlang bit med ris formes i hånden og med topping på), maki-sushi (rull), chirashi-sushi (bare en porsjonsbolle med ris som har toppingen slengt over) eller inari-sushi (tofuskinn-puter fylt med ris og topping).

Klikk her for full oppskrift

Vegansk sushi
Dropp dyr takeout sushi, denne veganske versjonen lager du enkelt hjemme.

5 Massaman curry med sitrus- og erteris

Denne Massaman curryen kobinerer smaker fra det indiske og thailandske kjøkken sammen til en skikkelig digg gryte! For en enda mettende rett, tilsetter du også søtpotet i gryten, og lager en frisk sitrus- og erteris ved siden av. Passer ypperlig med nanbrød og en spennende dipp ved siden av!

Klikk her for full oppskrift

Massaman curry med sitrus- og erteris
Denne massaman karri-retten med sitrus- og erteris lager du enkelt hjemme.

Les også