Gå til hovedinnhold

Pestopizza med spinat og artisjokk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Pestopizza er pizza med pestobunn istedenfor tomatsaus. I denne oppskriften lager du din egen veganske pesto, men du kan også kjøpe ferdiglaget på glass. Fyllet er like herlig og grønn som pestoen; fryst spinat som du tiner og klemmer ut vannet på, samt marinerte artisjokkhjerter og oliven. Artisjokkhjerter og oliven finnes vakuumpakket, i løsvekt eller i glass på matbutikken. Topp pizzaen med plantebasert ost, slik som soyaost eller vegansk cheddar og mozzarella. En oppskrift gir 4 små pestopizzaer, men du kan også lage en stor pizza. Trenger du fingermat, kan du også bruke denne oppskriften til å lage mini-pizzaer! Bruk et kjøkkenglass og stikk ut små pizzabunner før du legger på fyllet. Perfekt som selskapsmat.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Nystekt pestopizza med spinat og artisjokk, toppet med smeltet, vegansk ost.
I dag finnes mange veganske ostevarianter i butikken som smaker og smelter som vanlig ost!

FREMGANGSMÅTE

  1. Rør ut tørrgjæren
    Rør sammen vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La den stå i ca. 5 minutter.

  2. Bland inn ingredienser
    Bland inn olje, havsalt og mel i bollen med tørrgjær. Hvis deigen blir for klissete blander du inn mer mel, litt etter litt. Pass på at deigen ikke blir tørr. Den skal være klissete, men fast nok til å eltes med hendene.

  3. Elt pizzadeigen og hev
    Bruk hendene og elt deigen lett i ca. 5 minutter på kjøkkenbenken. Smør inn deigen med litt olivenolje, legg den tilbake i bollen, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. I mellomtiden forbereder du fyllet.

  4. Lag pesto i en blender
    For å lage pestoen trenger du en morter eller en blender. Legg oppi basillikum, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. Knus ingrediensene til en flytende fin masse. Spe på med mer olivenolje hvis det trengs. Smak til med havsalt.

  5. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen på 200 °C.

  6. Klem ut vann fra opptint spinat
    Klem av overflødig vann fra den opptinte spinaten og legg til side. Hakk oliven. Skjær de marinerte artisjokkhjertene om du vil.

  7. Kjevle ut pizzadeigen
    Når pizzadeigen er ferdig hevet, elter du den raskt før du deler den opp i 4 like deler om du lager én oppskrift. Kjevle eller press ut hver del til sirkler. Du kan også lage én stor pizza istedenfor flere små.

  8. Sett sammen pizzaen
    Smør på et godt lag pesto på hver pizza. Dryss over spinat, artisjokk og hakkede oliven. Avslutt med soyaosten.

  9. Stek pizzaen og server
    Stek pizzaene ved 200 °C i 15-20 minutter.