Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Rør ut tørrgjæren
Rør sammen vann, tørrgjær og sukker i en bakebolle. La den stå i ca. 5 minutter.
Bland inn ingredienser
Bland inn olje, havsalt og mel i bollen med tørrgjær. Hvis deigen blir for klissete blander du inn mer mel, litt etter litt. Pass på at deigen ikke blir tørr. Den skal være klissete, men fast nok til å eltes med hendene.
Elt pizzadeigen og hev
Bruk hendene og elt deigen lett i ca. 5 minutter på kjøkkenbenken. Smør inn deigen med litt olivenolje, legg den tilbake i bollen, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. I mellomtiden forbereder du fyllet.
Lag pesto i en blender
For å lage pestoen trenger du en morter eller en blender. Legg oppi basillikum, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. Knus ingrediensene til en flytende fin masse. Spe på med mer olivenolje hvis det trengs. Smak til med havsalt.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen på 200 °C.
Klem ut vann fra opptint spinat
Klem av overflødig vann fra den opptinte spinaten og legg til side. Hakk oliven. Skjær de marinerte artisjokkhjertene om du vil.
Kjevle ut pizzadeigen
Når pizzadeigen er ferdig hevet, elter du den raskt før du deler den opp i 4 like deler om du lager én oppskrift. Kjevle eller press ut hver del til sirkler. Du kan også lage én stor pizza istedenfor flere små.
Sett sammen pizzaen
Smør på et godt lag pesto på hver pizza. Dryss over spinat, artisjokk og hakkede oliven. Avslutt med soyaosten.
Stek pizzaen og server
Stek pizzaene ved 200 °C i 15-20 minutter.