Gå til hovedinnhold

Vegansk chop suey i enkel hjemmelaget saus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Chop suey er en kinesisk matrett som er enkel å lage, og utrolig smakfull! Perfekt for travle dager der du egentlig ikke har tid til å lage middag. Denne oppskriften på vegansk chop suey bruker tørkede soyabiter, men du kan lett erstatte soyabitene med andre plantebaserte kjøttalternativer som finnes i frysedisken. Prøv også å steke andre grønnsaker som vårløk, blomkål, bambusskudd, spirer og sopp. Du kan også bruke cashewnøtter på toppen i stedet for sesamfrø. Vi må ikke glemme chop suey-rettens stjerne, nemlig chop suey sausen. Denne lager du fra bunnen av med bare 4 ingredienser!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En rektangulær tallerken med ris og chop suey grønnsaker, toppet med sesamfrø.
Vegansk chop suey er rask og enkel å lage med masser av gode grønnsaker!

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer tørkede soyabiter
    Ha de tørkede soyabitene over i en skål og hell over kokende vann så det dekker bitene. La bitene trekke i ca. 10 minutter. Hell av overflødig vann og klem ut vannet fra soyabitene.

  2. Lag hjemmelaget chop suey saus
    Bland appelsinjuice, riseddik og soyasaus. Visp til slutt inn maisstivelse. Sett til side.

  3. Kutt alle grønnsakene
    Kutt løk i båter, gulrot i skrå skiver eller staver. Del brokkoli i små buketter og skjær paprika i staver. Del sukkererter i to.

  4. Stek soyabiter og grønnsaker
    Varm en stor stekepanne eller en wokpanne med olje på høy varme. Ha i soyabitene fres på høy varme til de blir gyllenbrune. Tilsett så løk, gulrot og brokkoli og stek et par minutter under omrøring. Ha så i sukkererter og paprika. Stek i et par minutter til.

  5. Hell over chop suey sausen
    Hell til slutt over chop suey sausen, bland godt og stek et par minutter til sausen tykner.

  6. Middagen er klar til servering
    Din hjemmelagde chop suey er klar til servering! Ha gjerne litt ris eller nudler ved siden av. Strø over sesamfrø før servering.

Tips!

  • Tørkede soyabiter finnes i asiatiske matbutikker, enkelte helsekostbutikker eller på nett.
  • Du kan også finne andre varianter av plantebaserte kjøtterstatninger i frysedisken fra merker som Anamma, Quorn, Hälsans kök eller Oumph!