Gå til hovedinnhold

En liten pepperkakekule rullet i hakkede nøtter som ligger i en mini-muffinsform.
Elsker du smaken av pepperkakedeig? Da må du prøve disse pepperkakekulene med dadler!

Pepperkakekuler

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Liker du pepperkakedeigen mye bedre enn selve pepperkakene? Da er du ikke alene. Disse pepperkakekulene smaker som pepperkakedeig - seige og kjempegode! De veganske daddelkulene er naturlig glutenfrie og inneholder ikke melk. Gi dem bort til en pepperkake-elsker i julegave, eller server dem som snacks på julebord eller andre festligheter. Server gjerne med annet julegodt som myke pepperkaker og pistasjekuber! 1 porsjon gir ca. 12 kuler.

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 100 g mandler
  • En liten klype fint havsalt eller annet godt salt
  • 2 ts kanel
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts nellik
  • 6 stk myke dadler fjern steinen
  • 1 ss kokosolje eller vegansk margarin ikke smeltet
  • 1 ss sirup f.eks. lønnesirup, agave eller vanlig sirup
  • Hakkede nøtter, kokos eller kakaopulver til rulling, valgfritt

FREMGANGSMÅTE

  1. Mal mandlene i en blender
    Mal mandlene i en blender, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Hell de malte mandlene i en stor bakebolle.
  2. Tilsett krydder i bakebollen
    Tilsett salt, kanel, ingefær og nellik, og rør det sammen.
  3. Mos dadlene
    Bruk en gaffel, og mos dadlene til du får en paste. Bland dadel-pasten, kokosoljen/margain og sirup inn i de tørre ingrediensene.
  4. Bland sammen til en sticky deig
    Det enkleste er å bruke fingrene. Du skal ende opp med en sticky deig, som er lett å rulle. Hvis deigen er tørr, tilsetter du bare litt mer sirup. 
  5. Rull små kuler
    Rull ut ca. 12 kuler om du lager én porsjon. Du kan også rulle de i ekstra nøtter, kokos eller kakao om du ønsker det. Oppbevares kjølig.